Pranešimą apie avariją Dariaus ir Girėno bei Šaltkalvių gatvių sankryžoje pareigūnai gavo apie 20.50 val. „Volkswagen“ automobilis rėžėsi į pėsčiųjų kelio ženklą ir jį nulaužė.

Po avarijos netoliese buvęs žmogus pasakojo, kad iš automobilio išsiropštęs vairuotojas svirduliavo. Anot liudininko, automobilį vairavęs vyras keleiviui atidarė duris, palaukė, kol tas išlipo iš automobilio ir abu nuėjo į prie netoliese esančios parduotuvės. Liudininko teigimu, vyrukai kurį laiką stoviniavo ir tiesiog žiūrėjo į neužgesintu varikliu paliktą automobilį.

Pranešimą apie avariją ir galimai pasprukusį vairuotoją gavę pareigūnai į nurodytą vietą kaip mat atskubėjo keliais ekipažais. Netrukus jie surado įtariamą vairuotoją, kuris galimai padarė avariją, tačiau ar tikrai su policija bendravęs žmogus buvo prie vairo, policija dar aiškinasi.

Pažeidėjai – lyg susitarę

Apie 22.30 val. Kelių policijos pareigūnai darbavosi Pelesos gatvėje. Čia girtų vairuotojų neįkliuvo, tačiau, lyg susitarę, vienas po kito į reido vietą užsuko du vairuotojai, neturintys vairuotojo pažymėjimo.

Pirmasis įkliuvo romų tautybės vyras. Jis „Opel“ automobiliu važiavo ne vienas, kartu buvo moteris ir vaikas. Pareigūnams šis vairuotojas puikiai pažįstamas – jie niekada nebuvo įgijęs teisės vairuoti automobilį, tačiau vis tiek važinėjo po miestą. Vairuotojas gavo dar vieną protokolą už vairavimą neturint tam teisės.

Vyrui teko atsisveikinti su automobiliu ir ieškoti kito būdo pasiekti planuotą tikslą.

Netrukus įkliuvo maisto išvežiotojas, prisistatė Tadžikistano piliečiu. „Toyota Prius“ vairavęs vyras kažką bandė aiškinti, kad neva pamiršęs pasiimti vairuotojo pažymėjimą, po to jau lyg ir neturintis. Turimais policijos pareigūnų duomenimis, užsienietis neturi Lietuvoje galiojančio vairuotojo pažymėjimo, tad jis, kaip ir BMW vairuotojas gavo protokolą.

Nustebo, kad būtina segėti saugos diržus

Apie vidurnaktį pareigūnai persikėlė į Eigulių gatvę, šalia Laisvės prospekto. Apie 00.30 į reido vietą užsuko BMW automobilis, kurio vairuotojas nesegėjo saugos diržo. Už tai, kad nebuvo pasirūpinęs savo saugumu, teks paploninti piniginę.

Kone tuo pat metu į reido vietą atvyko dar vienas „Toyota“ automobilis, kurio vairuotojas taip pat nebuvo prisisegęs saugos diržu. Išgirdęs, už ką laukia bauda, vyras nustebęs paklausė, ar tai privaloma. Nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės, nors apie saugos diržų svarbą mokomi net vaikai.

Policijos pareigūnai reidus rengia kasdien visoje Lietuvoje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją