Bylos duomenimis, trys vaikinai – aštuoniolikmetis radviliškietis bei ten pat gyvenantys septyniolikos ir trylikos metų jaunuoliai – pernai birželį pasivažinėjimui pavogė du Radviliškio įmonės automobilius.

Teisėsaugos pareigūnams gerai žinomi jaunuoliai naktį įsibrovė į automobiliais prekiaujančios įmonės aikštelę ir nuvarė BMW bei „Volkswagen“ markės automobilius. Po naktinio pasivažinėjimo šios transporto priemonės buvo grąžintos, bet gerokai apgadintos bei tuščiais kuro bakais. Nustatyta, kad tąkart įmonei buvo padaryta daugiau nei 1 tūkst. eurų žala.

Tuo naktinis vaikinų nuotykis nepasibaigė. Svetimais automobiliais pasivažinėję radviliškiečiai, įsibrovė į tame pačiame mieste esančią kavinę ir iš kasos aparato pagrobė 20 eurų, taip pat energetinių ir alkoholinių gėrimų, ledų, cigarečių ir kt. Skaičiuojama, kad taip kavinė patyrė nuostolių už beveik 70 eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Šiaulių apylinkės prokurorė Rasa Valančienė. Ikiteisminį tyrimą atliko Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai.

Nustatyta, kad po mėnesio septyniolikmetis kaltinamasis nusprendė dar kartą pasivažinėti. 2022 metų liepą jis įsibrovė į tos pačios įmonės aikštelę ir pasisavinęs užvedimo raktelius, pavogė „Audi“ ir du BMW markės automobilius.

Vienas iš pavogtų BMW“ rastas už beveik dviejų kilometrų griovyje. Automobilis buvo sugadintas nepataisomai. Po kelių parų dar vienas „Audi“ septyniolikmečio kaltinamojo buvo paimtas iš kitos Radviliškyje esančios automobilių aikštelės ir vėl nepataisomai sugadintas. Padaryta beveik 3 tūkst. eurų žala.

Septyniolikos ir aštuoniolikos metų vaikinams pateikti kaltinimai dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo bei vagystės. Jų trylikametis bendrininkas dėl amžiaus negalėjo būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Šiaulių apylinkės teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. Dabar jau aštuoniolikos ir devyniolikos metų sulaukę kaltinamieji nuteisti dėl inkriminuotų nusikaltimų.

Pilnametystės sulaukusiam vaikinui teismas skyrė vienerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Jis taip pat privalės atlyginti daugiau nei 5 tūkst. eurų padarytą turtinę žalą. Devyniolikmečiui teismas skyrė dešimt mėnesių nelaisvės.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Šiaulių apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją