Apie vidurnaktį penkių paauglių kompanija buvo šalia Algirdo gatvės esančio prekybos centro „Maxima“. Įtariama, kad paaugliai tikrino automobilius, taip aptiko neužrakintą „CityBee“, kuri pavogė. Tačiau vos paaugliams pajudėjus, automobilį pastebėjo pareigūnai. Jauna kompanija policininkams sukėlė įtarimų, tačiau gražiuoju pasiduoti nepilnamečiai neketino. Vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti ir išlipti iš automobilio – paspaudęs greičio pedalą bandė pabėgti nuo policijos.

Gaudynės ilgai netruko. Apie 1 valandą nakties V. Pietario ir S. Konarskio gatvių sankryžoje „CityBee“ automobilis nepakluso keturiolikamečiam vairuotojui ir rėžėsi į šviesoforą.

Vienas iš keleivių šoko iš automobilio ir leidosi į kojas, tačiau pareigūnai buvo greitesni.

Po gaudynių paaiškėjo, kad paaugliai jau žinomi pareigūnams. DELFI žiniomis, keli šioje kompanijoje buvusių paauglių jau senokai šiurpina sostinės gyventojus. Dar per Jonines keli šios gaujos nariai Savanorių pr. daužė parduotuvės „Maxima“ duris.

DELFI jau rašė apie tai, kad paaugliai net kelis kartu bandė į įsilaužti į šią prekybos tinklo parduotuvę. Vėliau ta pati grupelė kitoje Savanorių pr. vietoje pagrobė autobuso vairuotojo rankinę su bilietais, kortelėmis ir kitais daiktais. Dar po kiek laiko vienas po kito buvo gauti trys pranešimai apie išdaužtus stovinčių automobilių langus: Gerosios Vilties g. nukentėjo „Opel“, Žemaitės g. – „Audi“, Savanorių pr. – „Peugeot“.

Netramdoma vaikų gauja siautėja ne vieną mėnesį, o pareigūnai jau gerokai anksčiau įvardijo paauglių nusikaltimus itin žiauriais, tačiau paaugliai, net ir po sulaikymų ir pokalbių su pareigūnais bei artimaisiais, nekeičia savo gyvenimo būdo.

Daugiau apie paauglių gaujas skaitykite čia.