Šeši vairuotojai Buivydiškių ir Pylimo gatvėse nubausti už nedidelius nusižengimus. O du BMW vairuotojai užsidirbo didesnių nemalonumų, vienam iš jų naktinis pasivažinėjimas baigėsi itin prastai.

Apie 23 val. Buivydiškių g. (prie sankryžos su Čiobiškio g.) surengto reido dalyvių dėmesį patraukė automobilis, kuris sustojo neprivažiavęs kordono, o po kelių akimirkų ėmė važiuoti atbulas ir įsuko į artimiausią aikštelę. Pareigūnai iškart nuvažiavo pasiaiškinti, kodėl vairuotojas elgiasi taip įtartinai.

Paaiškėjo, kad BMW vairuotojas (Armėnijos pilietis) blaivus. Jis pateikė armėnišką vairuotojo pažymėjimą. Tačiau jaunas vyras, turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, mūsų šalyje gyvena jau kelis metus ir jau seniai privalėjo įgyti lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Todėl jis nubaustas už tai, kad vairavo neturėdamas tam teisės.

O vidurnaktį atvažiavo kitas BMW. Šio automobilio vairuotojas prisidirbo itin smarkiai.

Buivydiškių gatve važiavusio BMW su užsienietiškais numeriais vairuotojas nepakluso stabdomas policininkų, įsuko į Čiobiškio gatvę ir nulėkė dideliu greičiu. Jį iškart nusivijo patrulių ekipažas su įjungtais švyturėliais.

Pasibaigus Čiobiškio gatvei BMW įvažiavo į nepašviestą, neasfaltuotą, kauburiuotą ir duobėtą šunkelį, kur važiuoti dideliu greičiu neįmanoma. Čia bėglių automobilis sustojo, vairuotojas ir keleivis iššoko iš mašinos ir puolė bėgti į skirtingas puses. Bėglius persekioję pareigūnai puolė paskui vairuotoją. Jis spėjo nubėgti maždaug dešimtį metrų - policininkai jį pasivijo, paguldė veidu ant žemės ir surakino antrankiais.

Dar vydamiesi pareigūnai pastebėjo, kad bėglys tamsoje kažką numetė. Apieškojus tą vietą rastas nedaug nugertas brendžio butelis.

Sulaikytas BMW vairuotojas (gim. 1985 m.) į alkoholio matuoklį „pripūtė“ 0,79 prom.

Vairuotojo pažymėjimo šis vyras neturi. Administracine tvarka už tai, kad girtas sukėlė avariją, važinėjo neturėdamas tam teisės ir t.t. jis jau baustas 18 kartų.

Apžiūrėjus automobilį su užsienietiškais numeriais, kilo įtarimų, kad BMW gali būti vogtas - bagažinėje rasti dar vieni užsienietiški numeriai. Todėl į įvykio vietą buvo iškviesti kriminalistai.

Automobilis išvežtas į saugomą aikštelę. Vairuotojui surašyti protokolai už nepaklusimą pareigūnų reikalavimui sustoti, vairavimą girtam ir neturint vairuotojo pažymėjimo.

Pareigūnai aiškinasi, ar BMW vogtas. Naktį komisariate bėglys vairuotojas dėl to buvo apklausiamas. Po to turėjo būti sprendžiama, uždaryti jį ar ne.