Pareigūnų ekipažai pasidalijo į dvi grupes ir tuo pat metu ekipažus išrikiavo skirtingose gatvėse. Ilgai laukti pažeidėjų nereikėjo.

Vilniuje, Žygimantų ir Upės gatvėse apie 21 valandą dirbti stoję pareigūnai panašiu metu pričiupo du vairuotojus, kurių kelionė baigėsi po patikros alkoholio matuokliu. Prie BMW vairo sėdusiai merginai nustatytas 0,60 prom. girtumas. „Ford Focus“ vairuotojui nustatytas 0,55 prom. alkoholio.

Policijos pareigūnai patikrinimo vietose ilgai neužsibuvo. Netrukus ekipažai persikėlė į kitas gatves. Viena po kitos patikrintos Olimpiečių, Subačiaus, Rokantiškių, Justiniškių ir J. Basanavičiaus gatvė. Kiekvienoje jų sustabdyta neblaivių vairuotojų, trys kurių net užsidirbo baudžiamąsias bylas.

Didžiausias girtumas reido metu nustatytas Olimpiečių g. patikrintam „Ford Galaxy“ vairuotojui. Vyras per du patikros pūtimus suprato, kad tikrai neišsisuks – jam nustatytas 2,30 prom. girtumas. Tolesnę kelionę teko tęsti jau ne savo, o policijos automobiliu ir ne į planuotą vietą, o į komisariatą.

Kiek mažiau, tačiau vis tiek baudžiamojo kodekso numatytą promilių kiekį viršijo ir dar du vairuotojai. Subačiaus gatvėje įkliuvo „Ford Kuga“ vairuotojas, kuriam nustatytas 1,89 prom. girtumas, o J. Basanavičiaus gatvėje „Toyota“ vairuotojui per pirmą patikrą nustatytas 1,60 prom. girtumas, o po kelių minučių matuoklis jau rodė 1,73 prom. girtumą.

Neblaivus drąsuolis pasitaikė ir neturintis vairuotojo pažymėjimo. Rokantiškių gatvėje dirbę pareigūnai patikrino vairuotojo blaivumą ir nustatė 0,44 prom. alkoholio, o štai tikrinant asmens dokumentus paaiškėjo ir dar viena priežastis, kodėl jis negalėjo vairuoti – vyras važinėjosi automobiliu nė neturėdamas tam teisės. Toje pačioje vietoje įkliuvo ir „Porsche“ vairuotojas, kuriam nustatytas 0,62 prom. neblaivumas. Dėl panašaus promilių kiekio keisti planus teko ir Justiniškių gatvėje įkliuvusiam „Renault“ vairuotojui.

Policijos pareigūnai kasdien rengia reidus visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)