Policija informavo, kad apie pirmą valandą nakties Linkaičiuose esančio Lietuvos kariuomenės arsenalo apsauga pastebėjo, kad į jų teritoriją bando patekti pusnuogis vyras – jis vilkėjo tik kelnėmis, viršutinė kūno dalis buvo neapvilkta, kojos – basos.

Iš pradžių jis beldė į praleidimo punkto duris, vėliau persiropštė per karinį dalinį saugančią tvorą, kurios viršuje buvo pjaunanti viela „Koncertina“. Susižalojęs krūtinę bei rankas, jis atsidūrė karinio dalinio teritorijoje.

Nepaisydamas žodinių įspėjimų ir įspėjamųjų šūvių, vyras artėjo link budinčio pareigūno. Įsibrovėlis buvo sustabdytas, panaudojus kovinių imtynių veiksmus ir uždėjus antrankius.

Vyras į užduodamus klausimus neatsakinėjo, aplinkoje nesiorientavo. Jis buvo nuvežtas į Radviliškio ligoninės priėmimo skyrių. Paaiškėjo, kad tai – nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis Radviliškio rajono gyventojas, praėjusiais metais su dar dviem draugeliais teistas už alaus vagystę iš parduotuvės.

Vyras buvo blaivus, tačiau mėginys narkotinėms medžiagoms nustatyti rodė, kad yra vartojęs marihuanos. Jam buvo diagnozuotos ne tik daugybinės krūtinės ir rankų pjautinės žaizdos, bet ir juosmens slankstelio bei nosies lūžiai. Vyras paguldytas į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Paaiškėjo, kad radviliškietis, prieš patekdamas į kariškių teritoriją, buvo pastebėtas šūkaujantis prie vieno daugiabučio namo. Čia patriukšmavęs, jis patraukė link karinio dalinio.

Karo policija dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją