Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus duomenimis, bendrovės „Inter Cars“ angaras dega atvira liepsna. Apie 1 val. jau buvo visiškai sudegęs stogas, nuo karščio išsikraipę metalinės angaro konstrukcijos. Pirminiais duomenimis, pastate yra sandėlis ir administracinės patalpos.

Gaisro gesinimui mestos didelės ugniagesių pajėgos: septynios autocisternos, vandenvežė, trys autokopėčios, vietoje įkurtas štabas.

Naktį ugniagesiai dar nežinojo, kas laikoma angare. Bendrovė „Inter Cars“ prekiauja automobilių dalimis, padangomis, alyvomis, motociklais ir kt.

Gaisras baigtas gesinti tik 4.40 val. Po to pradėti ardymo darbai. Pasak ugniagesių, angare buvo sandėliuojamos automobilių dalys.

Papildyta. „Inter Cars Lietuva“ atstovas Jaroslavas Lozovskis pakomentavo naktinę nelaimę: „Gaisro šaltinis buvo pastato išorėje. Pastatas sudegė, tačiau sandėlį su prekėmis pavyko išsaugoti dėl laiku suveikusios modernios priešgaisrinės sistemos. Įmonė visada rūpinasi darbuotojų saugumu. Svarbiausia, kad gaisro metu nenukentėjo nei vienas žmogus. Kadangi į sandėlyje esančias prekes ugnis neišplito, išvengta ekologinių padarinių.

Sudegusiame pastate buvo įsikūręs vienas iš penkių „Inter Cars Lietuva“ Vilniaus filialų. Įmonės pagrindinė veikla yra didmeninė prekyba lengvųjų automobilių, sunkvežimių ir kitų transporto priemonių dalimis, padangomis ir alyvomis. UAB „Inter Cars Lietuva“ yra automobilių dalių rinkos lyderė Lietuvoje, o visa „Inter Cars“ grupė su beveik 2 mlrd. eurų apyvarta yra antra Europoje ir aštunta pasaulyje įmonė pagal automobilių dalių prekybą.

Įmonė ir toliau aptarnaus esamus klientus iš keturių Vilniaus filialų. Klientų aptarnavimas bus organizuotas taip, kad klientai susidurtų su minimaliais pasikeitimais“.