Politikė prisiminė, kad iš miego ją pažadino dūžtančio stiklo garsas, o vėliau, išgirdusi žmogaus žingsnius, ji pašoko iš lovos ir pravėrusi duris sušuko: „Kas čia, po galais!"

„Šie žodžiai iki šiol man dar skamba ausyse", - sakė ministrė. Juos išgirdęs, plėšikas iš svetainės nubėgo į buto koridorių. Kai į jį nuėjo K.Prunskienė, vagis jai dideliu žibintuvėliu šviesdamas į akis, iššoko pro akmeniu išdaužtą langą.

„Paskui atidariau laiptinės duris ir sušukau „vagys!", tačiau kaimynai kietai miegojo. Tada paskambinau anūkams, kurie gyvena toje pačioje laiptinėje, tik penktame aukšte", - pasakojo ministrė.

Anot jos, šalia anūkų gyvena ir policijos pareigūnas, kuris paryčiais kaip tik ruošėsi eiti į darbą. Išgirdęs kaimynės pranešimą apie vagystę, pareigūnas išbėgo į balkoną, tačiau pro jį pamatė tik vagių paliktas kopėčias, kurios buvo atremtos į K.Prunskienės buto terasą, ir nurūkstantį nusikaltėlių automobilį.

Manoma, kad nusikaltėliai buvo du – taip sprendžiama iš šalia buto esančiame sniege likusių pėdsakų. Vienas jų laikė kopėčias ir budėjo lauke, kitas – įsliuogė pro išdaužtą langą.

K.Prunskienės teigimu, vagis jos bute tebuvo tik 10-20 sekundžių. Nusikaltėlis į vidų pateko pro dideliu akmeniu išdaužtą terasos stoglangį. Anot ministrės, į butą vagys įmetė du didžiulius akmenis. „Kam buvo reikalingas antras akmuo, nesuprantu. Gal jis turėjo būti naudojamas kaip ginklas", - svarstė ministrė ir džiaugėsi, kad nusikaltėlis buvo „kultūringas" ir jos neužpuolė.

Sprukdamas nuo ministrės, jis tesudaužė kelias vazas ir vieną „anūkų dovanotą modernaus dizaino žvakidę". „Ypač gaila vienos sudaužytos vazos, kurią man padovanojo buvęs Kazachstano ambasadorius", - sakė K.Prunskienė.

Anot jo, dėl susidūrimo su vagimi, ji 20 min. pavėlavo į darbą, taip pat, buvo pridaryta bereikalingų rūpesčių – reikės keisti stoglangio stiklo paketą, tv arkyti namus.

„Mano rytas prasidėjo įspūdingai. Smagu, kad niekas nenukentėjo ir viskas baigėsi gerai. Tai man lyg savotiškas nuotykis", - akistatą su nusikaltėliu linksmai pasakojo K.Prunskienė.

Policijos duomenimis penktadienio naktį buvo įvykdyta ir daugiau panašaus braižo vagysčių. Manoma, kad kai kuriose jų darbavosi tie patys nusikaltėliai.