Ketvirtadienį, apie 22.20 val., Kretingos policija gavo pranešimą, kad kelyje Salantai-Grūšlaukė, netoli Leliūnų kaimo, nuo kelio nuvažiavo ir apsivertė automobilis. Vienas vyriškis prispaustas mašinoje, kitas iškrito. Kiek žmonių važiavo avariją patyrusiame automobilyje, skambinusysis pasakyti negalėjo.

Į įvykio vietą išskubėjo medikai, ugniagesiai–gelbėtojai, policijos pareigūnai.

Liudininkai pasakojo, kad juos dideliu greičiu aplenkė „Ford Mondeo“, o po to vaizdas toks, jog atrodo automobilio, kad vairuotojas, lengvame posūkyje net nebandė pasukti vairo ar stabdyti. Mašina išvažiavo į priešingą eismo pusę, nulėkė nuo kelio ir keliolika kartų vertėsi laukuose.

Automobiliu važiavo du vyrai. Abu skubiai išvežti į ligoninę. Vienas buvo be sąmonės.

Atversto automobilio salonas pribloškė alkoholinių gėrimų gausa. Čia mėtėsi ir plastmasinė alaus tara, ir degtinės buteliai. Salone rasti automobilio pirkimo–pardavimo dokumentai, bylojantys, kad sandėris įvyko vos prieš dvi dienas. Taip pat rasti dokumentai, išduoti 1992 metais gimusiam piliečiui Gintui D. Kitas sužeistasis, gimęs 1975 metais. Kuris iš jų vairavo, kol kas neaišku.

Kretingos rajono policijos komisariate dėl šios avarijos pradėtas tyrimas. Šiais metais tragiškos avarijos tarsi apsėdo Kretingos rajoną.

Toje pačioje vietoje, kur įvyko ketvirtadienio incidentas, tik kitoje kelio pusėje, šiais metais per avariją žuvo žmogus. Didžiojo penktadienio vakarą, trijų mėnesių vairavimo stažą turintis jaunuolis, nesuvaldė automobilio „Mazda 323“, mašina nuskriejo į laukus ir kelis kartus vertėsi. Iš galinės automobilio sėdynės išmestas 16-metis mirė ligoninėje.

Kitas jaunas vyras per avariją taip pat žuvo netoliese, kai kelyje Darbėnai – Grūšlaukė, jo nesuvaldytas automobilis „Audi A4“ sudužo į medžius. Viena iš visų tragiškų avarijų priežasčių -didelis greitis.

Pirminiais duomenimis, apsivertė "Ford Mondeo", jame buvo prispausti du vyrai. Abu buvo sąmoningi, automobilyje voliojosi alkoholio buteliai.