Kauno apylinkės teisme pagreitinto proceso tvarka buvo nagrinėjama byla dėl įvykusio viešosios tvarkos pažeidimo.

Teisme paaiškėjo, kad L. Stuopelis iš Petrašiūnų, beveik parą šventė savo 20 - ąjį gimtadienį. Anksčiau L. Stuopelis buvo du kartus teistas. Šiuo metu vyras mokosi statybininkų rengimo centre, 12-oje klasėje. Paradoksalu, kad būsimas statybininkas įsivėlė į muštynes būtent su statybininkais.

"Atsiprašau nukentėjusiųjų. Tiesą pasakius, nelabai ką atsimenu", - teisme kalbėjo L. Stuopelis. Vyras teisme atsistojęs ištiesė nukentėjusiajam ranką ir atsiprašė.

Kaltinamasis pasakojo, kad lapkričio 2-ąją šventė savo gimtadienį, o ketvirtadienį jautiesi blogai, todėl norėjo pagerinti sveikatą. Išgėrę alkoholio su dar trimis draugais, visa kompanija ėjo Laisvės alėja, ketino sėsti į taksi ir važiuoti namo.

Tuomet kompanijai ir užkliuvo pastatą alėjoje restauravę statybininkai. Nukentėjusiu šioje byloje pripažintas vienas iš statybininkų. Jokių pretenzijų L. Stuopeliui jis nepareiškė. Vyras pasakojo, kad L. Stuopelis nesuvokė ką daro. Jaunuolis plūdo statybininkus, naudojo fizinį ir žodinį smurtą. Taip pat L. Stuopelis netgi puolė savo draugus.

Kaltas alkoholis, jaunuolis norėjo pasirodyti, kabinėjosi prie kiekvieno žmogaus alėjoje, bandė įrodyti savo tiesas. Mus jis visaip vadino, tyčiojosi, kad dirbame valstybei, grasino susidorojimu", - teisme pasakojo nukentėjusysis.

Statybininkai pradžioje bandė raminti L Stuopelį, prašė draugų, kad ramintų, tačiau be policijos įsikišimo jaunuolio pasirodymo nutraukti nepavyko. Po incidento L. Stuopeliui nustatytas 1.61 promilės girtumas.

Prokurorė baigiamosios kalbos metu prašė teismo skirti vienerių metų nelaisvės bausmę, nes jaunuolis praeityje jau buvo teistas ir nepadarė išvadų. L. Stuopelis teismo metu kelis kartus pravirko.

Muštynės miesto širdyje

Muštynės apie 15 valandą pačiame miesto centre, Laisvės alėjoje, kilo, kai ėję jauni vaikinai užsipuolė statybininkus: iš pradžių apsižodžiavo, paskui ėmė kumščiuotis ir svaidytis necenzūriniais žodžiais. Darbininkas teigia, kad vienas iš jaunuolių panaudojo dujas ir papurškė į juos.

Statybininkai, iškvietę policiją, vieną iš jaunuolių bandė sulaikyti. Šiam užlaužus rankas, kiti bičiuliai bandė jį išlaisvinti, toliau tęsė grasinimų tiradą. Konfliktuojantis jaunuolis nukrito ant žemės, jo veidas pasruvo krauju, jaunuolius ėmė raminti aplinkiniai.

Į įvykio vietą atvyko ne tik policijos pareigūnai, bet ir medikai, suteikę pirminę pagalbą nukentėjusiems per muštynes. Vienas vaikinas - L. Stuopelis - buvo sulaikytas.