MKT informavo, kad rugpjūčio 20 d., į Raigardo kelio postą apie 6 val. ryto vilkiku „Daf“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis muitinės pareigūnams deklaravo tranzitu į Lenkiją per Lietuvą ketinantis vežti 11, 6 tonas (290 rulonų) poliesterio pluošto.

Tačiau muitininkai nusprendė mašiną patikrinti rentgeno kontrolės sistema. Kilus įtarimui, jog puspriekabėje gali būti paslėpta kontrabanda, pareigūnai „Daf“ patikrino detaliai. Paaiškėjo, kad rulonai su poliesteriu tebuvo sukrauti puspriekabės gale, šitaip maskuojant nelegalių rūkalų krovinį.

Vakar, baigus skaičiuoti sulaikytą kontrabandą, paaiškėjo, kad vilkiku iš viso gabentos net 1934 dėžės (967 tūkst. pakelių) cigarečių. Rasta 11 rūšių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis – „Minsk Capital QS“, „Minsk 5 Superslims“,NZ „ Gold“, „NZ Black“, „Queen Menthol“, „Dove Mentol“, „Fest” ir kt.

Šios šešėlinių rūkalų siuntos vertė, priskaičiavus privalomus sumokėti mokesčius – 3,99 mln. eurų.

„Daf“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, o Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3–iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai. Vėliau vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – 15 tūkst. eurų piniginį užstatą.

Šis sulaikymas dar sykį patvirtina informaciją apie pastaruoju metu itin suintensyvėjusius rūkalų kontrabandos srautus. Jei anksčiau tokio dydžio cigarečių kontrabandos siuntos (kai gabenama apie milijoną pakelių) pasitaikydavo po keletą kartų per metus, dabar tokios sulaikomos kiekvieną mėnesį.

Štai rugpjūčio 6–ąją Šalčininkuose muitininkai sulaikė 891 tūkst. pakelių rūkalų krovinį (vertė – apie 3,5 mln. eurų). Liepos 29 d. Kybartuose įkliuvo vilkikas su 1 mln. pakelių cigarečių siunta (vertė viršija 4 mln. eurų). O birželio 30 d. Prienuose sulaikyta 850 tūkst. pakelių nelegalių cigarečių.

Visa tai liudija ne tik efektyvų Lietuvos muitinės pareigūnų darbą, bet ir kontrabandininkų desperaciją – kai nebesiskaitoma su rizika ir rūkalai vežami jų beveik nemaskuojant, tiesiog tikintis, kad pareigūnai šįkart nepatikrins krovininio vilkiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją