MKT pranešė, kad spalio 21 d., apie 24 val., nakties, Šalčininkų kelio posto pareigūnai patikrino Baltarusijos piliečio vairuojamą krovininę transporto priemonę.

Vairuotojas muitinės pareigūnams deklaravo negabenantis draudžiamų prekių ar prekių, už kurias jiems galėtų būti apskaičiuoti mokesčiai. Tačiau krovinį vizualiai patikrinusiems muitininkams kilo įtarimų, jog vežamomis prekėmis gali būti maskuojama kontrabanda.

Vilkiką patikrinus rentgeno kontrolės sistema, nustatyta, kad paletės su zefyrais tebuvo tik priedanga. Likusi mašinos dalis buvo pilna dėžių su baltarusiškomis cigaretėmis „NZ Gold“. Šįsyk sulaikyta 200 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ siunta, kurios vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 828 tūkst. eurų.

Vairuotojas po apklausos buvo paleistas, skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.

Dėl sulaikytos kontrabandos ikiteisminis tyrimas atliekamas Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 3-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją