Pernai Muitinės kriminalinė tarnyba sulaikė kontrabandinių prekių už 25 mln. 973 litus. Tai yra 3,25 karto daugiau nei 2001 metais.

Muitinės departamento direktorius Valerijonas Valickas sako, kad muitinė turi netrukdyti verslui, pasitikėti bei garantuoti Europos Sąjungos ir visuomenės saugumą.

Muitinės departamento direktoriaus pavaduotojas Juozas Rimkevičius sako, kad muitinė galėtų sėkmingiau kovoti su kontrabanda, jeigu muitinės pareigūnams būtų suteikta daugiau galių, kaip Didžiojo Britanijoje, Suomijoje ar kitose užsienio valstybėse.

Jo manymu, stipresnė sienos kontrolė palengvintų teritorinių policijos komisariatų darbą, nes už kontrabandą gauti pinigai naudojami kitiems nusikaltimams organizuoti ir vykdyti.

Muitinės vadovas V.Valickas sako kartais sulaukiąs priekaištų, kad jo pareigūnai netikrina parduotuvėje, Gariūnų turgavietėje pardavinėjamų kontrabandinių prekių. Tačiau, pasak V.Valicko, muitinės pareigūnai neturi įstatymais numatytų įgaliojimų atlikti tokių tikrinimų.

Muitininkai sako, kad daugiau kontrabandos būtų sulaikoma, jeigu tarnybos labiau koordinuotų veiksmus ir racionaliau bendradarbiautų.