Klaipėdos teritorinė muitinė praneša, kad Latvijos Respublikos pilietis iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Lietuvos Respubliką atvyko pėsčiųjų taku.

Panemunės kelio poste dirbantiems muitinės pareigūnams jis žodžiu deklaravo, kad gabena 9 pakuotes vaistų ir 1,4 litro vyno. Asmens apžiūrą ir gabenamų prekių fizinį tikrinimą atlikę muitinės pareigūnai, piliečio dėvimos striukės vidinėje kišenėje rado nedeklaruotus du aukso žaliavos luitelius su įspaustais 585 prabos numeriai. Bendras aukso žaliavos luitelių svoris siekia 100 gramų, sulaikytų prekių vertė 3 tūkst. 278 eurai.

Kontrabanda gabentas auksas sulaikytas, latviui surašytas protokolas. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 3 tūkst. 500 iki 6 tūkst. eurų, o kontrabandos būdugabentos prekės yra konfiskuojamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją