MKT pranešė, turėdami informacijos apie galimai sandėliuojamas nelegalias cigaretes, vasario 15 d. pareigūnai patikrino vieną Kaune, Aleksote, Veiverių gatvėje esančiame garažų masyve, esantį sandėlį.

Pareigūnų žinios pasitvirtino – sandėlyje darbavosi trys vyriškiai, krovę iš mikroautobuso „Fiat“ nelegalias cigaretes. Iš viso mašinoje ir patalpose rasta daugiau, nei 40 tūkst. pakelių trijų rūšių cigarečių („NZ Gold“, „NZ Black“ ir „NZ QS“). Bendra rūkalų vertė (su mokesčiais) – apie 200 tūkst. eurų.

Visi trys sandėlyje buvę asmenys sulaikyti: paaiškėjo, kad tai Kauno gyventojai, gerai žinomi teisėsaugos pareigūnams ir jau ne kartą teisti už panašaus pobūdžio (neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis) nusikaltimus.

Vėliau sulaikytieji paleisti, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

MKT Kauno skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 strp. 2 dalį – Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis. Šiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3–iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)