Rugsėjo 17-ąją iš Baltarusijos per Raigardo kelio postą į Lietuvą krovininiu automobiliu „Scania“ atvykęs Baltarusijos Respublikos pilietis deklaravo, kad draudžiamų, ribojamų ar apmokestinamų prekių bei daiktų neveža.

Kontrabandinių cigarečių muitininkai rado automobilyje specialiai įrengtose slėptuvėse sėdynėse, gultuose, nešiojamose kuro talpyklose ir čiužiniuose. Tokios slėptuvės kontrabandininkų naudojamos jau keliolika metų.

Suskaičiavus paaiškėjo, kad čia esančiose ertmėse iš viso slėpta 10 tūkst. 85 pakeliai cigarečių „NZ Gold“, „NZ Black“, „Minsk 5 Superslims“ ir „Minsk Superslims” su baltarusiškomis banderolėmis. Bendra jų vertė – daugiau nei 41 tūkst. eurų.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas. Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos.

Įtariamajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas ir piniginis užstatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją