Muitinės pareigūnai inforuoja, kad kovo 17 d. vakarą „Audi A3“ automobiliu iš Baltarusijos atvykusi 61 m. vairuotoja D.K. įvažiuoti į Lietuvą pasirinko žaliąją kanalą, taip veiksmu deklaruodama, jog prekių, kurių kiekis didesnis už nustatytas neapmokestinamas normas, neveža. Vėliau tai patvirtino ir žodžiu – ji teigė vežanti tik asmeninius daiktus.

Tačiau muitinės pareigūnams atliekant detalią patikrą mobiliuoju rentgenu greitai išaiškėjo kitokia tiesa – įvairiose automobilio vietose rasta visokių nelegaliai vežamų kosmetikos priemonių. Kosmetika slėpta automobilio salone ir bagažinėje buvusiuose krepšiuose tarp drabužių ir asmeninių daiktų, moterų rankinių kišenėlėse.

Kontrabandos būdu vežti lūpų dažai, lūpų blizgesiai, blakstienų tušai, tualetiniai vandenys, kvepalai, pudros, akių šešėliai, kurie pažymėti garsiais prekiniais ženklais – „Chanel“, „Escada“, „Dolce&Gabbana“, „Givenchy“, „Dior“, „Lancome“ ir kt. Bendra prekių vertė - 6375 litai.

Komercinės paskirties kosmetikos priemonės bei automobilis sulaikyti. Lietuvos pilietei surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas už kontrabandos gabenimą.