Avarija įvyko apie 20.50 val. Šimonių seniūnijoje, Lanauskų kaimo ribose, kelyje Kupiškis - Utena. 21 metų Kupiškio rajono gyventoja V. G., vairuodama automobilį „Volvo 850“, lenkė kitą automobilį ir išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą. Pasak merginos, ji tik paskutiniu momentu pamatė atvažiuojantį motorolerį „Aprilia“, nes žibintas nešvietė. „Volvo“ vairuotoja bandė išvengti susidūrimo, tačiau nespėjo – motoroleris trenkėsi į kairį automobilio kampą.

Motoroleriu važiavo trise: du Kupiškio rajono gyventojai - 28 metų K. M. ir 20-metis R. D. bei 16-metė iš Aulelių vaikų globos namų (Anykščių r.). Susidūrimo metu kažkas iš trijulės trenkėsi į priekinį automobilio langą.

Pasak Kupiškio policijos pareigūnų, visi trys sunkiai sužaloti. K. M. paguldytas į Anykščių ligoninę, o R. D. ir 16-metė paguldyti į Panevėžio apskrities ligoninę.

Merginai nustatytas atviras kojos lūžis. Kaip DELFI sakė Aulelių vaikų globos namų direktorius Vaidas Niaura, paauglės tėvų teisės apribotos, todėl ji buvo apgyvendinta globos namuose. Mergina šiemet pradėjo mokytis Utenoje, profesinio rengimo mokykloje. Savaitgalį ji lankėsi pas močiutę Svėdasuose.

Kol kas neaišku, kas vairavo motorolerį – sunkios būklės sužalotieji pirmadienį dar nebuvo apklausti. Kompanija važiavo ne tik be šviesų, bet ir be šalmų. Kol kas neaišku, ar trijulė buvo blaiva - paimtas kraujas tyrimams.