Poelgiai – neprognozuojami

Savaitgalį uostamiesčio policijos pareigūnai, tiriantys smurtinius nusikaltimus, išmaišė visus Klaipėdos kampelius ieškodami įtariamo kraupia žmogžudyste 27 m. klaipėdiečio Aido Paulavičiaus.

Vakar paskelbta ir tarptautinė šio vyro paieška.

Savo motinos nužudymu įtariamas A.Paulavičius, pasak policijos, yra labai pavojingas, jo elgesys – neprognozuojamas. Uostamiestyje visos policijos tarnybos buvo nukreiptos tirti šį nusikaltimą.

Pirmadienį įtariamasis dar nebuvo rastas. Pareigūnai spėliojo, kad A.Paulavičius galėjo pabėgti iš Lietuvos arba pasislėpti negyvenamoje sodyboje.

Uostamiesčio policijos pareigūnai, prašantys padėti ieškant įtariamojo, primygtinai įspėjo gyventojus, pastebėjus panašų į A.Paulavičių žmogų, su juo nekontaktuoti ir jokiu būdu nebandyti jo sulaikyti.

Pareigūnai mano, kad įtariamasis gali bandyti sprukti iš Lietuvos – tikriausiai pakeleivingomis mašinomis, gali stabdyti vilkikus. Vyras gali keliauti į Vokietiją arba Angliją, kur yra gyvenęs.

Rado negyvą vilkiko vairuotoją

Baimę dėl neadekvačių A.Paulavičiaus veiksmų sustiprino pranešimas iš Lietuvos ir Lenkijos pasienio.

Naktį į pirmadienį Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos sargybų būrio pasienietis policijai telefonu pranešė, kad krovininio automobilio kabinoje rastas Rusijos Federacijos piliečio lavonas su daugybe pjautinių žaizdų.

Kybartuose (Vilkaviškio rajone) esančio muitinės posto aikštelėje rastas vilkikas „Mercedes 1840 Actros“, priklausantis Rusijos įmonei „Avtomig“. Kabinos durys buvo užrakintos.

Jas atidarę priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai vilkiko kabinoje ant gulto rado vairuotojo Rusijos piliečio 46 m. Y.K. lavoną su daugybinėmis rankų ir kaklo pjautinėmis žaizdomis.

Esama spėjimo, kad vairuotojas galėjo nusižudyti, bet ši versija dar nepatvirtinta.

Išėjo su sūnumi

Tragedija Naujakiemio gatvės 3-iajame name tikriausiai įvyko ketvirtadienį vakare ar naktį į penktadienį.

Penktadienį čia gyvenusios 48 m. Juditos Paulavičienės pasigedo bendradarbiai. Moteris dirbo kirpėja kirpykloje „Dita“ Laukininkų gatvės pradžioje. Ji neatsiliepė ir telefonu.

Kolegės prisiminė, kad ketvirtadienį sūnus Aidas užsuko pas ją į kirpyklą ir ketino apsikirpti, mat iš užsienio grįžo gerokai ūgtelėjusiais plaukais. Tačiau tądien jis liko neapsikirpęs.

Iš darbo J.Paulavičienė išėjo su sūnumi. Tai buvo paskutinis kartas, kai bendradarbės ją matė gyvą.

Vestuvinių žiedų neprireiks

Penktadienį daug kartų rinkęs J.Paulavičienės telefono numerį atsakymo nesulaukė ir Anglijoje gyvenantis moters sužadėtinis.

Vyras sunerimo ir paprašė J.Paulavičienės sesers aplankyti ją namuose.

Ši rado užrakintas duris, J.Paulavičienė į beldimą bei skambučius nereagavo, todėl buvo iškviesti ugniagesiai.

Tai, ką sesers bute pamatė moteris, vargu ar kada nors užsimirš ne tik jai, bet ir įvykio vietoje dirbusiems pareigūnams. Vonioje rasta nužudytoji buto šeimininkė. Kūnas buvo be galvos.

Bute pasigesta kompiuterio, mobiliojo ryšio telefono bei vestuvinių žiedų. Ką dar žudikas išsinešė iš namų, tebesiaiškinama.

Jau pirmąją nusikaltimo tyrimo dieną įtarimai krito ant A.Paulavičiaus. Savaitgalį pareigūnai išplatino jo nuotraukas ir paprašė Lietuvos žmones pranešti, jei jį pamatytų.

Buvo miela ir draugiška

Kirpėja dirbusią moterį pažinojo nemažai klaipėdiečių. Praeiviai atkreipdavo dėmesį į ilgus šviesius jos plaukus ir dailią išvaizdą.

Daugelis jos klientų minėjo, kad moteris buvo kaip reta gero būdo, rami ir paslaugi.

Gruodžio 31 d. turėjo įvykti J.Paulavičienės vestuvės.

Tačiau jos gyvenimas buvo ne tik rožėmis klotas.

Protestantų bažnyčią lankiusi J.Paulavičienė maldos grupėje pati meldė ir prašė bičiulių pagalbos kreipiantis į Dievą dėl jos didžiosios širdgėlos – sūnaus Aido. Nuo paauglystės valkatauti pradėjęs vaikinas kėlė mamai problemų.

Moteris nebuvo linkusi pasakoti apie blogus sūnaus darbus, tačiau vylėsi, kad maldos padės atvesti jį į normalų gyvenimą.

Kiti du J.Paulavičienės sūnūs gyvena ir dirba užsienyje.

Miesto bažnyčios pastorius Saulius Karosas teigė, kad moteris jam nebuvo užsiminusi apie tai, kas jai kėlė nerimą.

„Ji nebuvo Bažnyčios narė, bet lankėsi mūsų bažnyčioje. Pažinojau ją. Labai miela, draugiška, nuoširdi, linkusi padėti kitiems moteris. Dvasiškai ji buvo labai gražus žmogus. Aš nepastebėjau, kad ji būtų gyvenusi nevisavertį gyvenimą“, – minėjo pastorius.

Vakar į Molo gatvėje esančius maldos namus velionę pažinoję žmonės rinkosi atminimo pamaldoms.

Vokietijoje apvogė parduotuvę

Paskutinės žinios apie A.Paulavičiaus buvimą užsienyje gautos iš Berlyno. Šių metų liepos 6 d. jis įkliuvo vagiliaudamas vienoje šio miesto parduotuvėje.

Nuo rugpjūčio 30-osios iki lapkričio 17 d. už šią vagystę jis buvo kalinamas vietos įkalinimo įstaigoje. Atlikęs bausmę vyras buvo išsiųstas į Lietuvą.

Pirmadienį policijos telefonai visą dieną kaito nuo skambučių. Skambino žmonės ne tik iš Klaipėdos, bet ir iš Joniškio, Kauno, Vilniaus ir Kybartų ir pasakojo matę panašiai apibūdinamą vyrą.

Tačiau nė vienas pranešimas nepadėjo susekti bent menkiausio įtariamojo pėdsako.

Kirpykla visą pirmadienį buvo užrakinta, nors meistrės dirbo, tačiau įleisdavo žmones tik įsitikinusios, kad tai – klientai. Kirpėjos prasitarė labai bijančios.

Šalia kirpyklos budėjo civiliai vyrai. Buvo aišku, kad pareigūnai ir čia laukia įtariamojo.

Po nužudymo tatuiravo veidą

Ieškomasis A.Paulavičius gali būti apsivilkęs medžiagine striuke, sportinėmis kelnėmis su baltomis juostomis šonuose, užsimovęs megztą kepurę su „Nike“ logotipu be užrašo. Vyras gali turėti kuprinę.

Įtariamojo veidas keliose vietose yra tatuiruotas. Po kairiąja akimi ant skruosto ištatuiruotas trikampis. Kelios smulkios tatuiruotės gali būti užklijuotos pleistru.

Yra žinoma, kad penktadienį, tikriausiai jau po kraupaus nusikaltimo, A.Paulavičius veidą išsigražino dar dviem tatuiruotėmis.

Viena jų – po dešiniąja akimi tarp keturių kvadrato išdėstytų taškų ištatuiruotos raidės APOK, o ties dešiniuoju lūpos kampu – lašas.

Pastebėjusius A.Paulavičių prašoma pranešti policijai tel. 112, 8 46 354 112, 8 46 354 040, 8 698 267 10.