Antradienį jaunuolis turėjo stoti prieš teismą, tačiau Kauno apygardos teisme jis nepasirodė – vaikinas serga psichine liga ir negali būti teisiamas.

Tad teismui lieka tik spręsti, kokį gydymo režimą skirti 23 metų Šiaudiniškių kaimo gyventojui.

„Prašiau skirti patį griežčiausią, kokį įmanoma režimą - stacioanarinis stebėjimas griežto stebėjimo sąlygomis specializuotoje įstaigoje“, - DELFI teigė Kauno apygardos prokuroras Tomas Stelionis.

Iki tol agresyviu elgesiu nepasižymėjęs vaikinas egzekuciją kaimynams surengė sausio pabaigoje. Atėjęs į kaimynų sodybą, vaikinas ūkiniame pastate peiliu subadė mamą ir nuėjo į namus, kur gyveno 17-etė nužudytosios dukra.

Vaikinas nurengė merginą, surišo ir smaugė tol, kol ši prarado sąmonę. Laimei, mergina atsigavo ir nutaikiusi progą paspruko. Medikai konstatavo, kad mergina nebuvo išžaginta.

Mergina su mama name gyveno dviese, kita dukra buvo išvykusi gyventi į užsienį.

Iškart po nelaimės manyta, kad vaikinas buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, tačiau tyrimai tai paneigė. Teigiama, kad vaikinas elgėsi gana keistai ir tai jau anksčiau jo artimiesiems turėjo sukelti įtarimų, tačiau jokiose įskaitose vaikinas nebuvo registruotas.

Šiuo metu vaikinas gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.