Hartlepool mieste gyvenanti Claire Herron pirmąsias baudas gavo dar 2018 metais. Nuo to karto jų atėjo dešimtys. Iš viso C. Herron gavo baudų lapų už beveik 20 000 svarų sterlingų, kuriuos, žinoma, ji privalėjo sumokėti.

Nesuprantamas dalykas moteriai buvo, kodėl nuotraukose matomi jos automobilio valstybiniai numeriai, o beveik visi nusižengimai įvykdyti Londone, kuriame ji nebuvo. Tuo labiau, ji su šeima gyvena daugiau nei 250 mylių atstumu nuo Londono.

„Per Velykas gavau pirmąją baudą. Automobilis nuotraukose išties buvo kaip mano, valstybiniai numeriai irgi tie patys. Bet tai nebuvo mano automobilis ir aš nesilankiau Londone.

Po pirmosios baudos susisiekiau su „Transport for London“ ir man buvo pasakyta, kad šią problemą išspręs po ilgojo savaitgalio. Bet jie to neišsprendė. Tada ir prasidėjo mano didžiausias košmaras – aš gavau dar daugiau baudų.

Viena jų buvo iš Londono miesto policijos, esą aš važiavau London Bridge tiltu 3 valandą nakties. O aš tuo tarpu miegojau savo lovoje, savo namuose, mano automobilis stovėjo kieme“, - su siaubu pirmąsias baudas prisiminė ji.

Taip pat baudas ji gavo už greičio viršijimą, už automobilio stovėjimą draudžiamose vietose, už įvažiavimo į centrą nemokėjimą ir daugelį kitų.

„Po kurio laiko aš palūžau, man prasidėjo nerviniai priepuoliai, nes kur tik kreipiausi – visur atsimušdavau kaip į sieną. Gerai, jei tos baudos už nusižengimus kelyje. O jei automobilis mirtinai partrenktų žmogų ar su juo būtų vykdomi nusikaltimai? Aš tiesiog labai panikavau“, - atvirai kalbėjo ji.

Naujienų portalas „Metro“ rašo, galiausiai paaiškėjo ir sukčiavimo šaltinis. Tais pačiais 2018 metais moteris įkėlė savo automobilio pardavimo skelbimą svetainėje „Gumtree“. Tikėtina, kad taip buvo suklastoti valstybiniai numeriai, pritaikyti tokiam pačiam automobiliui ir kelių eismo taisyklių pažeidėjas tuo naudojosi su malonumu.

„Victim Care and Advise Service“ kompanijai pavyko išspręsti šį ilgai trukusį nesusipratimą jos naudai. Moters automobilis ir jo valstybiniai numeriai buvo įtraukti į automatinio atpažinimo sistemą, kad šie išpuoliai nebepasikartotų. Jai sugrąžinti ir visi pinigai, ką ji sumokėjo baudoms.