Nublokštame nuo kelio automobilyje buvusi moteris ir penkiametė mergaitė stipriai nenukentėjo. Tačiau trečiadienį vairuotoja kreipėsi į medikus, jai išduotas nedarbingumo lapelis.

A. Domeikai po avarijos nustatytas 1,38 promilės girtumas. Alkotesterio duomenis trečiadienį patvirtino Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Daiva Klimavičienė.

Avarija įvyko, kai moteris su „Opel“ iš Meškaitytės gatvės įsuko į pagrindinį kelią Jurbarkas-Viešvilė. Jos vairuojamas automobilis pasuko Viešvilės link. Į apie šimtą metrų nuvažiavusio automobilio galą trenkėsi nuo Jurbarko važiavęs A. Domeika.

„Opel“ nulėkė nuo kelio ir apsivertė. Pro šalį važiavę žmonės sustojo ir atvertė automobilį, išjungė šviesas. Moteris ištraukė pro langą penkių metų dukrelę, kuri, atrodo, nenukentėjo, nes sėdėjo vaikiškoje kėdutėje“, - sakė liudininkas.

Dėl įvykio Jurbarko r. policijos komisariate pradėtas tyrimas.

Koks likimas laukia Kūno kultūros ir sporto centro direktorius turės spręsti ir savivaldybė. Ketvirtadienį savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius nurodė sudaryti komisiją galimam A. Domeikos darbo drausmės pažeidimui tirti.

Trečiadienį A. Domeika lankėsi savivaldybėje, kur susitiko su administracijos direktore Vida Rekešiene, kur aptarė antradienio avariją.

Nors įstagos vadovo likimą turtėtų spręsti meras S. Mockevičius, tačiau trečiadienį jis buvo išvykęs į komandiruotę Vilniuje. Vicemeras Saulius Lapėnas – serga.

„Labai gaila, kad tai įvyko su tarnybiniu automobiliu. Tai taip pat pamoka visiems, kad tarnybinis automobilis ir stikliukas, ir šiaip automobilis ir stikliukas yra nesuderinami. O Jie kalbant apie tarnybinį automobilį, tai yra du priešingi dalykai, kurie niekada negali būti suderinami“, - sakė V. Rekešienė.

Tarnybinis A. Domeikos automobilis buvo draustas tik civilinės atsakomybės draudimu.

Jei pasitvirtins, kad A. Domeika kaltas, jam gali ne tik tekti atsisveikinti su užimamomis pareigomis, bet ir atlyginti už sudaužytus automobilius bei nukentėjusiųjų gydymo išlaidas. Redakcijos žiniomis, trečiadienį į medikus kreipėsi A. Domeikos nuo kelio nusviestą automobilį vairavusi moteris.

Centro direktorius vykti namo į Smalininkus tarnybiniu automobiliu galėjo. Dar 2012 m. paties A. Domeikos pasirašytu įsakymu numatoma, kad jis į darbą ir namo gali vykti tarnybiniu automobiliu, kur numatyta transporto priemonės laikymo vieta. Dokumente nustatytas ir kasdienis vykimo į darbą ir atgal kilometražas - 28 kilometrai. Kiekvieną mėnesį už važinėjimui sunaudotą kurą atitinkama suma būdavo išskaičiuojama iš A. Domeikos algos.

Tarnybiniu automobiliu namo ir į darbą vyksta ir direktoriaus pavaduotoja moksleivių sportui Odeta Vaitiekėnaitė. Moteris iš Girdžių į Jurbarką ir atgal pagal dokumentus gali vykti apie 18 kilometrų. Išlaidas kurui ji taip pat apmoka iš savo algos.

Šaltinis
Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)