Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad antradienio rytą ugniagesių pagalbos prireikė Kupiškio gyventojai.

Moteris pranešė, kad kaimynų bute galimai kažkas dega, nes jaučia svilėsių kvapą.

Ugniagesiai atliko žvalgybą ir nustatė, kad gaisras kilo ne kaimynų, o pranešėjos bute. Ant lovos smilko elektrinė paklodė. Apdegė čiužinys ir patalynė. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Ugniagesiai teigia, kad naudojant naujas elektrines antklodes, gaisrų ar nudegimų rizika yra minimali. Seniau gamintose gali nebūti termostato, kuris įvykus gedimui ir pradėjus kaisti, išjungtų antklodę.

Nederėtų naudoti įplyšusių elektrinių antklodžių ar paklodžių, taip pat jeigu yra pažeisti elektros laidai ar neveikia temperatūros valdymo įtaisas.

Nerekomenduojama vienu metu naudoti daugiau nei vieną elektrinę antklodę. Be to, tokių antklodžių negalima skalbti ir valyti cheminiu būdu.

Jeigu antklodė neturi laikmačio, prieš einant miegoti patariama ją išjungti.

Ant elektrinės antklodės negalima krauti pagalvių, knygų, žaislų ar kitų daiktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją