Klaipėdos muitinė praneša, kad per pirmas tris šių metų savaites fiksuoti ne tik du tabako gaminių, vienas vaistų kontrabandos, bet ir trys vaistų gabenimo iš trečiųjų šalių taisyklių pažeidimo atvejai.

Muitinės pareigūnai primena, kad už tai gresia bauda bei neteisėtai gabenamų prekių konfiskavimas.

Lietuvos Respublikos valstybinę sieną pėsčiųjų taku iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities kirtęs Tadžikistano Respublikos pilietis muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo jokių prekių ir daiktų negabenantis. Vis dėlto pareigūnai, patikrinę vyro kelioninį krepšį, jame tarp asmeninių daiktų aptiko 920 gramų nedeklaruoto kramtomojo tabako. Prekės gabentos kontrabandos būdu, siekiant išvengti muitinės kontrolės.

Apgauti muitinės pareigūnų nepavyko ir Kirgizijos Respublikos piliečiui. Jis į Lietuvos Respubliką taip pat pėsčiomis atkeliavo iš Kaliningrado srities. Nors muitininkams jis žodžiu deklaravo jokių draudžiamų prekių negabenantis, pareigūnai, atlikę detalų tikrinimą, kelioniniame krepšyje rado paslėptus 6 pakelius cigarečių „Camel“ su Kirgizijos Respublikos banderolėmis ir 36 vnt. cigarečių ne pakeliuose.

Už kontrabandą ir ES sankcijų pažeidimus surašyti Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų protokolai.

Kontrabanda per valstybės sieną bandyta gabenti ir vaistinius preparatus. Lietuvos Respublikos pilietė 17 nedeklaruotų pakuočių įvairių pavadinimų vaistinių preparatų buvo paslėpusi po kelnėmis ir palaidinuke. Už tai surašytas Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų protokolas.

Dar trims užsieniečiams – Tadžikistano Respublikos, Kazachstano Respublikos ir Latvijos Respublikos piliečiams – muitinės pareigūnai surašė protokolus dėl vaistinių preparatų gabenimo iš trečiosios šalies į Lietuvos Respubliką taisyklių pažeidimo.

Muitinės pareigūnai primena, vykstant iš trečiosios šalies į Lietuvos Respubliką, be gydytojo pažymos leidžiama įvežti asmeninėms reikmėms ne daugiau kaip 10 vaistinių preparatų pakuočių per mėnesį.

Tadžikistano Respublikos pilietis 39 pakuotėmis viršijo leistinų gabenti be gydytojo pažymos vaistinių preparatų kiekį, Kazachstano Respublikos pilietis – 34 pakuotėmis, Latvijos Respublikos pilietė – 7 pakuotėmis. Neteisėtai gabentas prekes muitinės pareigūnai sulaikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją