Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad 2023 metų gegužės mėnesį vienos akcinės bendrovės darbuotoja kreipėsi į Kauno teritorinės muitinės direktorių Vilių Raginį dėl tuo metu sulaikytų prekių.

Moteris V. Raginiui pateikė reikalingus dokumentus ir paprašė pasidomėti tyrimu. Birželį tyrimas buvo baigtas, gavus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos raštą, kad sulaikytoms prekėms neturi būti taikomos ribojamosios priemonės. Prekės grąžintos bendrovei.

Maždaug po mėnesio įmonės darbuotoja vėl užsiregistravo susitikti su Kauno teritorinės muitinės direktoriumi. V. Raginis, įtardamas, kad moteris gali bandyti siūlyti ar duoti kyšį, kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą.

Teritorinės muitinės direktoriaus įtarimai pasitvirtino. Moteris jo kabinete paliko 500 eurų kyšį. Pinigai buvo paslėpti knygoje. Išėjusią iš muitinės patalpų, moterį sulaikė pareigūnai.

Bylą tyrė muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyrius. Tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros (ONKTS) prokuroras Ričardas Gailevičius.

Atlikus ikiteisminį tyrimą, darbuotojai pateikti kaltinimai dėl papirkimo. Kaltinamoji pripažino kaltę ir gailėjosi. Prokuroras teismo prašo ir skirti jai 7 tūkst. eurų baudą.

Pareiškimas dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu perduotas Kauno apylinkės teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją