Pirmadienį moterį, kaip įtariama, pražudęs Rokiškio r. Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Tymukas, pasirodo, kad yra Kamajų miestelio pažiba.

Apie jį žmonės kalba įvairiai, tačiau daugžodžiauti nėra linkę. Vietinės gyventojos liaupsino A. Tymuką kaip nuostabų direktorių ir gerą žmogų. Apie jį nelinkusios blogai atsiliepti moterys prasitarė, kad neturi ką pasakyti, juk gyventi šiame miestelyje dar nori.

Alkoholis ir greitis

Vietinė gyventoja, paklausta, ar A. Tymukas dažnai išgerdavo, staiga sutriko ir atsakė, kad kartu negėrė.

Vis dėlto sutikus kitus žmones paaiškėjo, kad gerbiamas direktorius nėra toks jau šventas.

Gyventojas pasakojo, kad direktorius mėgdavo išgerti, dažnai pavojingai važinėdavo automobiliu, o už valdiškus pinigus ne tik mokyklą tvarkė, bet, kalbama, ir savo kiemą. Taip pat sutiktas vyras teigė, kad A. Tymukas priklauso medžiotojų klubui.

Direktoriai – draugai nuo seno

Žmonės teigė, kad abu tą dieną automobilyje buvusius vyrus sieja tik darbiniai santykiai. Tačiau paklausinėjus daugiau, išaiškėjo kitokia tiesa. Tai – draugai nuo senų laikų, ir taurelė jiems nebuvo svetima.

Policijos departamentas informavo, kad pirmadienį, apie 17.37 val., Rokiškio r., kelyje Rokiškis–Maineivos–Naujasodė, 13-ame km, įvykusi nelaimė yra dar baisesnė, nei atrodė.

Rokiškio r. gimnazijos direktoriui (gim. 1963 m.) buvo nustatytas 1,87 prom. girtumas.

Paaiškėjo, kad šalia automobilio, važiuojamojoje kelio dalyje, stovėję asmenys nevilkėjo šviesą atspindinčių liemenių.

Neblaivaus direktoriaus vairuojamas automobilis kliudė ir mirtinai sužalojo 45 metų moterį. Pasirodo, kad kartu prie automobilio stovėjo ir vyriškis (gim. 1995 m.), jis taip pat buvo sužalotas. 22 metų jaunuolis dėl nugaros ir dubens sužalojimų paguldytas į Rokiškio ligoninę.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Rasa Meištė DELFI patvirtino, kad tai – žuvusios moters sūnus.

Automobilis „Seat Alhambra“ po eismo įvykio pasišalino, jis buvo rastas apgadintas Rokiškio rajone esančiame Kamajų miestelyje. Prie transporto vairo miegojo vairuotojas.

Vyras uždarytas į areštinę.

Nustatyta, kad įvykio metu automobiliu kartu važiavo Rokiškio r. pagrindinės mokyklos direktorius (gim. 1963 m.), kuriam nustatytas 1,87 prom. girtumas.

Rokiškio meras: neblaivūs po mirtinos avarijos rasti direktoriai anksčiau įtarimų nekėlė

Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis sako, kad pirmadienį Rokiškio rajone po mirtinos avarijos automobilyje rasti neblaivūs direktoriai įtarimų dėl savo moralės anksčiau nekėlė.

„Nebuvo net ženklų tokių – elgesio, žemos moralės“, – BNS sakė rajono meras. Jis neslėpė esantis šokiruotas žinios apie įvykį. „Tarsi parodė, kas jie yra iš tikrųjų – gaila, kad tik per tokius įvykius. Jų tokia žema moralė... Užmušus žmogų nesustoti, pabėgti iš įvykio vietos, – kalbėjo Rokiškio rajono meras. – O jeigu jų būtų nepagavę, kas tada? Visi galvotų apie kokius nors chuliganus, o šie ponai būtų toliau ramiai vaikščioję į darbą, mokę vaikus ir auginę jaunąją kartą...“

A. Vagonio žiniomis, prie automobilio vairo rastas Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Tymukas, o šalia jo automobilyje sėdėjo Jūžintų Juozo Otto Širvydo pagrindinės mokyklos direktorius Eimutis Mališauskas.

Pasak A. Vagonio, nors abiejų direktorių darbe buvo nustatyta šiokių tokių pažeidimų, tačiau jam nebuvo žinoma apie vyriškių polinkį piktnaudžiauti alkoholiu ar panašias aplinkybes.

A. Tymukas yra Rokiškio rajono mokyklų vadovų asociacijos vadovas. A. Vagonis sako pažinojęs ir žuvusiąją, kuri buvo vienos iš rajono bendruomenių pirmininko žmona, neseniai su ja bendravęs, kartu dalyvavo bendruomenės šventėje. Jis svarstė, kad galbūt moteris, viduryje miškų sugedus automobiliui, bandė sustabdyti pravažiuojantį automobilį ir prisišaukti pagalbos.

Mokyklos vadovą bus prašoma suimti, BNS sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Rasa Galkauskienė.

Pasak R. Galkauskienės, gimnazijos direktorius sulaikytas 48 valandoms. Kol kas atlikta tik pirminė jo apklausa, nes vyras buvo neblaivus.

Kartu su A. Tymuku važiavusiam kitos rajono mokyklos direktoriui skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti, praneša BNS.

Tragišką eismo įvykį sukėlusiam direktoriui gresia iki 10 metų laisvės atėmimo.

Rokiškio r. meras Antanas Vagonis antradienį BNS sakė, kad abu direktoriai bus atleisti iš darbo: „Inicijuosiu jų atleidimą iš darbo, nelaukdamas nuosprendžių.“