„Brolis netikėjo, kad H.Daktaras gali jam ką nors blogo padaryti. Net tada, kai peršovė jam ranką, ir aš raginau išvažiuoti į Vokietiją, Rimas sakė, kad taip Henrikas padarė, nes yra karštakošis“, – apie brolio Rimanto, pravarde Mongolas, ir H.Daktaro santykius pasakojo D.Ganusauskas.

Kai brolis dingo, jaunėlis nežinojo apie jo likimą, manė, kad jis slepiasi nuo policijos. Tik 1995 metais įkalinimo įstaigoje susitikęs ten pat kalintą Vidmantą Siaurusevičių išgirdo, kad Rimanto palaidojimo vietos reikėtų klausti H.Daktaro.

Paklaustas, ką jis veikdavo garsiojoje „Villuloje“, D.Ganusauskas teigė lankydavęsis pas močiutę, kuris gyveno greta stovinčiame devynaukštyje.

„Bijojo, kad močiutė jam akių neišplikytų už Rimą“, – pareiškė Mongoliukas ir pripažino net po to, kai sužinojo apie brolio likimą artimai bendravęs su H.Daktaru, dalyvaudavo bendrose šventėse. – Bijojau, todėl bendravau. 99 procentai pakliuvo į gaują, nes jo bijojo. Jis viską kontroliavo, net sėdėdamas kalėjime dėdavo kryžiukus, kurią dieną Egidijus Abarius geria“.