Į įvykio vietą išsiųstos Molėtų miesto ir rajono priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Pranešama, kad įvykio metu žuvo žmonės.

Situacijų koordinavimo skyriaus duomenimis, iš pradžių buvo pranešta, kad galėjo sprogti automobilio dujos.

Atvykus į įvykio vietą jau buvo policija ir medikai. Anot Situacijų koordinavimo skyriaus, ugniagesiai aptvėrė teritoriją, tačiau jokių darbų neatliko, nes, galimai, sprogimas įvyko ne dėl dujų nuotekio.

Papildyta 17.38 val.: Pirminiais Policijos departamento duomenimis, automobilyje sprogo karo laikų sprogmuo, kurį žmonės buvo įkėlę į savo automobilį.

Medikai konstatavo vieno vyro mirtį, vieno būklė sunki. Pareigūnų duomenimis, žuvusių gali būti ir daugiau.

Pareigūnai, medikai ir ugniagesiai dirba įvykio vietoje.

Papildyta 17.45 val.: Policijos pareigūnai informuoja, kad nuvykus į įvykio vietą rastas sprogęs automobilis „Seat Leon“. Šalia automobilio rasti du žmonės be gyvybės ženklų. Dar vienas vyras buvo sužeistas. Jis nuvežtas į ligoninę.

Visų trijų asmenų tapatybės nustatinėjamos.

Į įvykio vietą vyksta antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Papildyta 19.11 val.: „Šiuo metu dirba mūsų išminuotojai, kad užtikrintų teritorijos saugumą, nes rado ir daugiau sprogmenų, – Delfi sakė „Aro“ vadas Viktoras Grabauskas. – Kai darbą baigs išminuotojai, tada jau dirbs Kriminalistinių tyrimų centro ekspertai, kurie nustatys, koks sprogmuo sprogo, kodėl sprogo“.

Anot V. Grabausko, įtariama, kad sprogimas galėjo įvykti ir tuomet, kai automobilis nevažiavo. Kol kas sudėtinga įvertinti įvykio aplinkybes ir kas sukėlė sprogimą. Visgi pirminiais duomenimis, sprogimas galėjo įvykti šalia automobilio, o ne jame.

„Galima įtarti, kad sprogimas galėjo įvykti ardant sprogmenį, arba neatsargiai elgiantis su juo. Tai, kaip minėjau, tą nustatys Kriminalistinių tyrimų centro ekspertai. Negaliu pasakyti, per kiek laiko paaiškės“, – sako „Aro“ vadas.

Išminuotojai aptvėrė didelę teritoriją. Aptikta daugiau sprogmenų. Ugniagesiai nupjovė greta esančio garažo spyną ir įleido policijos pareigūnus.

„Šiuo metu užtikrinta, kad kiti asmenys nenukentėtų ir perimetras yra išdėstytas saugiu atstumu. Į šią teritoriją jau negalima patekti“, – patikino V. Grabauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)