Penktadienio rytą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų PKP tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojančio automobilio „Hyundai Santa Fe“ ir jo vairuotojo asmens dokumentus. Moldovoje registruotą 2020 m. laidos visureigį vairavo 43-ejų šios šalies pilietis.

Pasieniečiams abejonių sukėlė automobilio registracijos liudijimas. Atidžiau tiriant nustatyti požymiai leido padaryti prielaidą, jog užsieniečio pateiktas dokumentas – visiška klastotė. Įtarimą sukėlė ir transporto priemonės identifikavimo numeris (VIN). VSAT pareigūnai įtaria, kad jis – irgi suklastotas.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad automobilio „Hyundai Santa Fe“ paiešką šiemet vasarį paskelbė Vokietijos policija. Į Baltarusiją važiavęs įtariama Vokietijoje vogtas visureigis į Lietuvą atvyko per vidinę Europos Sąjungos sieną iš Lenkijos.

Po apklausos Moldovos piliečiui buvo skirtas suėmimas vienam mėnesiui.

Sulaikytas automobilis laikinai saugomas VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo, transporto priemonės identifikavimo numerio suklastojimo bei nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.
Griežčiausia įstatyme numatyta bausmė už minėtas nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją