„Atvykus į nurodytą vietą, jokios apvirtusios valties nepastebėta, ant kranto tebuvo vienas neblaivus vyras, kuris esą ir matė, kad nutiko nelaimė. Ugniagesiai gelbėtojai tebevykdo žvalgybą, policija apklausia surastą pilietį. Aiškinamasi, ar išties įvyko kokia nelaimė, ar vyrui tai pasirodė. Daugiau duomenų šiai akimirkai suteikti negaliu“, – sakė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus budintis specialistas.

Įvykio liudininkai pasakojo, kad šį vyrą vaikai dar dieną matė girtą besišlaistantį palei Nevėžį, sėdėjo su kažkokia drauge, o po to matė ir miegantį prie užtvankos. Galiausiai, vakare viena Sodų gatvės gyventoja per langą išgirdo tą vyrą šaukiantį, kad reikia kviesti pagalbą, nes upėje apvirto valtis su žmonėmis. Moteris skubiai puolė skambinti Bendruoju pagalbos telefonu.

Rado be kelnių ir sužalotu veidu

Atvykusios tarnybos nieko, išskyrus tą vyrą, kas bylotų apie įvykusią nelaimę (apvirtusios valties ar nukentėjusių žmonių) kol kas neaptiko. Beje, vyras buvo tik su marškinėliais, be apatinių, o jo veidas, pasak liudininkų, buvo sužalotas, tad medikai jį įsisodino į savo automobilį, o apžiūrėję nutarė vežti jį į gydymo įstaigą ištirti. Tiesa, vyras prieš tai nuo medikų bandė bėgti link savo namų. Ties bendrabučiu Jaugelio Telegos g. ir buvo pagautas.

„Jam gal pasimaišė protas ar susapnavo, kad valtis apvirto? O galbūt jis dieną matė šioje vietoje vykusias ugniagesių pratybas, kuomet buvo naudojama valtis ir demonstruojama, kaip yra gelbėjami skęstantys žmonės, o kadangi buvo girtas ir po to miegojo, jam gal ir pasirodė, kad įvyko kažkokia nelaimė. Taip jau būna, kai alkoholio padauginama“, – kalbėjo įvykio vietoje sutikta vietinė gyventoja.

Jei bus išsiaiškinta, kad jokia nelaimė neįvyko, o pagalba buvo kviesta be reikalo, asmeniui už specialiųjų tarnybų trukdymą, žinant, jog pagalba nereikalinga, gresia atsakomybė. Įvykio aplinkybes tebesiaiškina policija, o ugniagesiai apžiūri upę ir jos pakrantes.