A. Goštauto ir Gynėjų gatvėse akimirksniu ėmė formuotis didžiulės spūstys. O tokiu metu sausakimša būnanti Geležinio Vilko gatvė beveik visiškai tuščia.

Pasak pareigūnų, tai susiję su euro įvedimu. Neoficialiai teigiama, kad buvo vežami eurai - uždarytomis gatvėmis keliavo eurų banknotai, kuriuos Lietuva skolinasi iš vienos euro zonai priklausančios šalies centrinio banko, eurų monetas Lietuva kaldinsis pati.


Vilniaus apskrities policijos vadovybė kategoriškai atsisako komentuoti šią padėtį.

Buvo uždarytos ir kitos gatvės, vedančios į Geležinio Vilko gatvę, nes pastaroji apie 17.20 val. galutinai ištuštėjo.

17.35 val. kolona pervažiavo Geležinio Vilko tiltą. Du vilkikai buvo itin stipriai saugomi: priekyje kolonos važiavo penki policijos automobiliai ir du motociklai, iš paskos - antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ šarvuotis, atsarginis vilkikas be puspriekabės, dar kelios policijos mašinos ir neaišku kokios tarnybos visureigiai. Koloną iš oro dengė pasieniečių sraigtasparnis.

Pervažiavusi tiltą kolona Geležinio Vilko gatve pasuko į dešinę. Vos tik ji pravažiavo, eismas čia buvo atnaujintas. Kolona nuvažiavo Žirmūnų link.

Lietuvos bankas nuo platesnių komentarų susilaiko.

„Vyksta pasirengimas euro įvedimui, visa informacija bus pateikta artimiausiu metu“, - DELFI sakė Lietuvos banko Komunikacijos skyriaus vadovas Giedrius Simonavičius.

Apie 18 val. pasieniečių sraigtasparnis nusileido prie Konstitucijos pr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1092)