Bylos duomenimis, 2018 metų lapkritį Plungės rajone vykusio jaunimo vakarėlio metu blogai pasijutęs šešiolikmetis buvo nedelsiant pristatytas į Plungės rajono savivaldybės ligoninę. Nustatyta, kad jaunuolis apsinuodijo metamfetamino ir metadono mišiniu. Medikams vaikino gyvybės išgelbėti nepavyko.

Aiškinantis tragiškai pasibaigusio įvykio aplinkybes buvo gauta duomenų, kad minėtų kvaišalų nepilnamečiui pardavė V. Č.

Teismas taip pat konstatavo, kad tų pačių metų lapkritį V. Č. kvaišalų pardavė tuo metu vos penkiolikos metų sulaukusiam vaikinui, kuris taip pat atsidūrė ligoninėje. Tąkart medikams pavyko išsaugoti penkiolikmečio gyvybę.

Teismas pripažino, kad V. Č. tų pačių kvaišalų davė ir savo 26-erių metų bičiuliui. Pastarąjį po paros be gyvybės ženklų V. Č. rado savo bute.

Teismui 2020 metų sausį pradėjus nagrinėti baudžiamąją bylą, V. Č. nuo teisėsaugos pareigūnų pasislėpė. Pernai lietuvis buvo sulaikytas Didžiojoje Britanijoje pagal tarptautinių institucijų išduotą Europos arešto orderį ir šiemet sugrąžintas į Lietuvą.

Klaipėdos apygardos teismo gruodžio 21 dieną priimtu nuosprendžiu V. Č. pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams.

Dėl kitų jam inkriminuotų nusikalstamų veikų V. Č. buvo išteisintas. Teismas V. Č. skyrė dešimties metų laisvės atėmimo bausmę. Jis taip pat privalės atlyginti 3 255 eurus už valstybės patirtas išlaidas jo ekstradicijai.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją