E. Banazis kaltinamas tuo, kad jis praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje bute Kaune, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, kilusio buitinio konflikto su nukentėjusiąja metu, siekdamas jai sukelti dideles fizines bei dvasines kančias, dėl sunkaus girtumo negalinčiai priešintis ir dėl to esančiai bejėgiškos būklės nukentėjusiajai tyčia sudavė ne mažiau kaip 70 smūgių.

Anksčiau neteistas vyras 2 smūgius sudavė metaliniu kaltu į galvą, ne mažiau kaip 3 smūgius medine lazda į krūtinę, kairę ranką bei nugarą, ir ne mažiau kaip 65 smūgius rankomis ir medine lazda į įvairias kūno vietas, rankomis smaugė A. P., dėl ko ji mirė.

Tokiu būdu jis itin žiauriai nužudė bejėgiškos būklės nukentėjusiąją. Ekspertai nustatė, kad moteris mirė mirė nuo daugybės smūgių sukelto fizinio šoko.

Trečiadienį teismui iš esmės bylos pradėti nagrinėti bylos nepavyko, nes į teismo posėdį neatvyko trys iš šešių šioje byloje nukentėjusiais pripažintais asmenų. Teigiama, kad bent dvi nukentėjusios gyvena užsienyje.