Šeštadienį, spalio 8 dieną, 17.20 val. į prekybos centro pastatą įėjo jaunuolis. Ant jo pečių buvo gitaros futliaras, kuriame, kaip vėliau paaiškėjo, buvo kirvis. Kairėje rankoje jis turėjo užvestą grandininį pjūklą. Nuėjęs apie pusšimtį metrų jis nusiėmė futliarą, padėjo ant sofos, kur sėdėjo dvi moterys. Kai moterys atsistojo eiti, paauglys vienai į nugarą kelis kartus sudavė užvestu grandininiu pjūklu. Moteris nukrito, o užgesusį pjūklą numetęs vaikinas išsiėmė kirvį ir smogė dar tris smūgius. Dėl patirtų sužalojimų moteris mirė vietoje.

Paskui paauglys su kirviu užėjo į piceriją, kur du kartus smogė vienai iš ten buvusių lankytojų. Paskui eidamas koridoriumi jis susidūrė su valytoja, bandė pataikyti jai į galvą, tačiau jai pavyko išsisukti ir smūgis teko rankai.

„Kol paauglys ėjo prekybos centro koridoriais, jį nuolat persekiojo nuo penkių iki penkiolikos žmonių, mėginusių jį sustabdyti – jie mėtė į jį urnas, kėdes. Norėčiau išreikšti savo dėkingumą tiems žmonėms, kurie mėgino jį sulaikyti“, – pažymėjo A. Volkovas.

Jis taip pat papasakojo, kad užpuolikas buvo sulaikytas padedant prekybos centro lankytojams ir pardavėjams.

„Kalbant apie tai, ar jį bandė sulaikyti apsauga… Tai klausimas. Vaizdo įraše centro apsaugos darbuotojų mes nematėme. Tai bus atskiras pretekstas tyrimui“, – pridūrė Tyrimų komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas.

„Sumanymas įvykdyti šį nusikaltimą paaugliui kilo prieš pat užpuolimą. Ruošdamasis žmogžudystei jis nusipirko grandininį pjūklą, kirvį ir apsaugines priemones, kurių reikia dirbant su grandininiu pjūklu: kepurę, kaukę-šalmą, akinius ir ausines“, – pasakojo Tyrimų komiteto atstovai.

Tarnyboje taip pat buvo pranešta, kad užpuolikas yra septyniolikmetis vienos Baltarusijos sostinės aukštųjų mokyklų studentas. Jo šeima pasiturinti, materialinių problemų ir sunkumų jie neturėjo. Paauglys gyveno atskirai nuo tėvų, nuosavame bute.

Tyrėjams jis prisipažino, kad likus trims valandoms iki užpuolimo jis „dėl drąsos“ išgėrė 150 gramų degtinės. Tyrimų komitete pasakojo, kad paauglys savo poelgį aiškino taip: „Norėjau pakapoti žmones“. Pasak jo, jį erzino dideli žmonių susibūrimai, pyktis ant savęs ir „apskritai viskas“. Būtent taip jis aiškino savo išpuolį.

Pasak pareigūnų, užpuoliko psichinė būklė kelia abejonių, tačiau daryti kokias nors išvadas galės tik specialistai, atlikę kompleksinę psichologinę ir psichiatrinę ekspertizę stacionare. Taip pat paimti mėginiai – paauglio organizme kokių nors narkotinių ar psichotropinių medžiagų pėdsakų kol kas neaptikta.

Tyrimų komiteto atstovai pasakojo, kad paauglys per apklausas elgiasi ramiai, atsako į klausimus.