Link Ringaudų, Poderiškių kaime šėlsta liepsnos. Gaisras kilo viename nupjautame lauke, kuriame pilna šiaudų. Liepsnas įplieskė ant žemės nukritęs elektros laidas. Tačiau šalimais taip pat liepsnos pačiupo ir šiaudų granulių gamyklą. Situacija labai pavojinga, į įvykio vietą išsiųstos gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Gaisro gesinimą apsunkina pakilęs vėjas.

„Dūmus vėjas neša link gyvenamųjų namų. Kol kas daug informacijos nėra, tačiau vietoje dirba gausios pajėgos“, – kalbėjo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prevencinės veiklos poskyrio vyresniosios specialistės Džiugintos Vaitkevičienės.

Priduriama, jog tramdyti liepsnas trukdo ne tik vėjas, bet taip pat ir sausra. Vos viena pagauta kibirkštis, neša ugnį tolyn.

Pranešimas gautas prieš pirmą valandą. Šiuo metu įvykio vietoje darbuojasi šešios autocisternos. Taip pat išsiųstas ir štabo automobilis.

LESTO komunikacijos skyriaus atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba,pranešė, kad šiuo metu nėra aišku, dėl kokių priežasčių įsiplieskė gaisras Kauno rajone, Poderiškėse.

„Gavę informaciją apie kilusį pavojų, mūsų darbuotojai atjungė žemos įtampos elektros liniją ir transformatorinę, kol bus užgesintas gaisras. Tikėtina, jog užgesinus gaisrą bus galima nustatyti, ar gaisrą galėjo sukelti nutrūkusi oro linija. Esame pasiruošę bendradarbiauti su gelbėtojais, siekiant kuo greičiau išsiaiškinti, kas lėmė gaisrą“, – rašoma pranešime.

Antradienio popietę Kauno apskritį užklupo dar kelių gaisrų banga. Apie 13 val. kilo trys dideli gaisrai, praneša Kauno priešgaisrinės tarnybos atstovai. Pirmasis – Raseinių apskrityje, ten užsiliepsnojo apie vieno hektaro plote esantis šiaudų laukas, iškilo didelė grėsmė pastatams ir degalinei. Esant grėsmingai situacijai, paskelbtas sustiprintas pajėgų išsiuntimo numeris.

Kai kilo gaisras Poderiškių kaime, kone tuo pačiu metu Šlienavoje užsiliepsnojo apie dviejų hektarų šiaudų laukas ir dalis miško, čia taip pat išsiųstos sustiprintos ugniagesių pajėgos.

Be šių trijų didelių gaisrų, dar kilo ir smulkesnių Prienų rajone bei Jonavos mieste.

Sausringas periodas labai pavojingas gaisro požiūriu. Vandens šaltiniai išdžiūvę, sausi šiaudai ir ražienos tarsi parakas, ugnis plinta labai greitai. Didelis vėjas taip pat ugnies sąjungininkas.