Rugsėjo 11 dieną Lietuvos Aukščiausias teismas priėmė R. Karpio ir jo nusamdytų Vilniaus advokatų parengtą kasacinį skundą. Praeityje garsaus ne tik verslo, bet ir sporto, kultūros pasaulyje magnato sūnus labai tikisi, kad artimiausiu metu teismas atsižvelgs į skunde nurodytas aplinkybes ir turtų dalybų bylą nuspręs nagrinėti iš naujo. Mat, vyro manymu, neatsakyta nemažai klausimų, kurių bemaž svarbiausias, – kaip milijonierius, būdamas sudėtingos būklės, pasirašė testamento dokumentą ir kieno labiausiai paskatintas tai padarė.

Bene didžiausi įtarimai, anot R. Karpavičiaus artimųjų, krenta ant netikėtai turtingo verslininko gyvenime atsiradusios ir vėliau antrąja žmona tapusios moters – neaiškios praeities kaunietės Aistės Grybauskienės, netrukus tapusios Karpavičiene.

Kovoja dėl tėvo garbės

Visą Lietuvą prikausčiusioje pasakiškų turtų dalybų dramoje bene ryškiausiai figūruojantis R. Karpis neseniai labai trumpai apsilankęs mūsų šalyje sakė, kad vis dar negalįs patikėti, jog mūsų šalies teisėsaugos instancijos gana vangiai reaguoja į pamažu baigiamą sužlugdyti „Marijampolės pieno konservų“ gamyklą bei kitus 2019 m. rugpjūtį mirusio tėvo R. Karpavičiaus ištisus dešimtmečius puoselėtus verslus.

R. Karpio surinktais duomenimis, kadaise R. Karpavičiaus privatizuotos gamyklos veiklą ir finansinius reikalus trikdo bei galimai smukdo mirusio tėvo brolio Henriko Karpavičiaus bei jo patikėtinių keistokas verslo valdymo modelis.

Nors gerai informuotų šaltinių teigimu, rugpjūčio mėnesį vienoje iš įmonių buvo galimai atliktos teisėsaugos pareigūnų kratos, dokumentų ir finansinių ataskaitų patikra, tačiau šis netikėtai pradėtas tyrimas kažkodėl prislopo.

R. Karpis atvirai sako, kad jam šioje dramoje pinigai nėra svarbiausias akcentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)