Antradienio vakarą Janas G. pramogavo prie Vilniaus geležinkelio stoties. Čia jis susipažino su mergina, gėrė su ja. Apie 21.30 val. dama (pareigūnai įtaria, jog tai buvo viena iš stoties prostitučių) kavalieriui pasiūlė važiuoti pas ją ir susipažinti daug artimiau. Mergina neva iškvietė taksi.

Netrukus atvažiavo automobilis (policijos žiniomis, tai nebuvo taksi), kuriame buvo du vaikinai. Janas G. su mergina įsėdo į tą mašiną. Bet, užuot nuvežę pas mergužėlę į namus, nepažįstamieji nuvažiavo į Pelesos gatvę, netoli alaus baro.

Visi keturi nuėjo į krūmus. O ten viskas pakrypo Janui G. visiškai netikėta linkme: mergina ir vienas iš vaikinų čiupo jį už rankų, užlaužė jas, pargriovė vyrą ant žemės ir laikė prispaudę. O antrasis vaikinas numovė jam kelnes, trumpikes ir išprievartavo analiniu būdu.

Paskui užpuolikai atėmė telefoną, 250 litų bei 3 raktus ir nuvažiavo.

Labai girtas nukentėjusysis paryčiais kreipėsi į policiją. Pasak pareigūnų, iš pradžių buvo sunku suprasti, ką vyriškis bando pareikšti (paryčiais komisariate jam nustatytas sunkus girtumas). Janas G. dėl girtumo neatsiminė kai kurių įvykio detalių.

Trečiadienį Vilniaus vyriausiajame policijos komisariate Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo. Nukentėjusysis buvo nuvežtas pas medicinos ekspertus – jie turi patvirtinti, ar vyras tikrai buvo išprievartautas.

Vilniaus policijos pareigūnai DELFI sakė, jog mieste tokio įvykio dar nėra buvę.