Vyras į prekybos žmonėmis seksualiniam išnaudojimui pinkles buvo įtraukęs ne vieną lietuvaitę iš įvairių Lietuvos miestų. Iki šiol nustatyta keliolika nukentėjusių merginų, kurios buvo įtrauktos į prostituciją, tačiau kriminalistai turi pagrįstų įtarimų, jog šio vyro nusikalstama veikla tęsėsi ne vienerius metus ir jo užverbuotų merginų yra daug daugiau, todėl ragina atsiliepti visas, kurias jis buvo įtraukęs į prostitucijos paslaugų teikimą.

Apie šio Kauno gyventojo nusikalstamą veiklą policijos pareigūnai sužinojo praėjusių metų spalį iš vienos jo užverbuotos merginos, kurią prieš išveždamas į užsienį laikė savo bute ir ji vyrams už atlyginimą turėjo teikti lytines paslaugas. Merginai pavyko iš jo pasprukti ir ji kreipėsi į Šiaulių apskrities policiją. Tada ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos žmonėmis. 

Gruodžio 19 d. M. Radvilas atsidūrė už Šiaulių apskrities policijos areštinės grotų ir teismas trims mėnesiams sankcionavo jo suėmimą. Kauniečio gyvenamojoje vietoje atliktos kratos metu buvo rasta daug užrašų, pagrįstai leidžiančių manyti, kad merginų verbavimu ir jų išvežimu prostitucijai į užsienį jis vertėsi jau daug metų. Manoma, kad merginų jis ieškodavo interneto pažinčių portaluose ar skaitydamas ieškančiųjų darbo skelbimus. Paskambinęs jis merginoms dažniausiai prisistatydavo netikru vardu – Mariumi, ir siūlydavo darbą užsienyje. 

M. Radvilas puikiai moka vokiečių kalbą, todėl merginas veždavo į tas šalis, kur buvo kalbama šia kalba ir kuriose prostitucija yra legalizuota – Vokietiją, Šveicariją, galimai, ir Austriją. Čia merginoms būdavo išnuomojamas būstas, o jis pats apsigyvendavo kur nors netoliese ar visai šalia. Vyras suorganizuodavo merginų fotosesijas, reklamą jų teikiamoms paslaugoms ir puikiai gyveno iš jų uždarbio, mat pusę uždirbtų pinigų merginos privalėdavo jam atiduoti. Nors minėtose šalyse prostitucija ir yra legalus verslas, tačiau draudžiama jai išnaudoti kitus žmones. Todėl M. Radvilas buvo priverstas saugotis teisėtvarkos organų ir laikytis konspiracijos. Tačiau 2010 metais Vokietijoje jis vis dėlto įkliuvo pareigūnams, jam buvo pateikti kaltinimai dėl prekybos žmonėmis seksualiniam išnaudojimui ir jis čia buvo nuteistas trejiems metams nelaisvės. 

Kad ir Lietuvoje jis sulauktų tinkamos bausmės, policijos pareigūnai ragina drąsiai atsiliepti visas jo prostitucijai išnaudotas merginas ir paskambinti Šiaulių AVPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams telefonais (8 41) 397 672 arba (8 41) 397 429.