Apie 8.45 val., Debreceno gatvėje iš kiemo bandė išvažiuoti automobilio "Audi A 4" vairuotojas 82 metų Aleksejus J. Jis nepastebėjo gatve važiavusio taksi automobilio „Mercedes Benz“ ir mašinos susidūrė. Taksi vairuotojas Artūras J. (gim. 1967 m.) vežė moterį su 10 metų dukrele.

Kadangi incidento dalyviai nenorėjo sukelti nepatogumų kitiems eismo dalyviams, nes piko metu ši gatvė yra labai judri, jie pasitraukė iš įvykio vietos. Mašinas pastatė ant žolyno ir tada paaiškėjo, kad per avariją sužeista mergaitė. 10-metė dėl rankos ir raktikaulio traumos išvežta į ligoninę.

„Audi“ vairavęs 82 metų senolis pripažino savo kaltę dėl avarijos, tačiau teigė, kad policiją turi ištirti taksi automobilio greitį. Mat jam per 38-ius vairavimo metus tai pirmoji avarija, jis puikiai jaučiasi, viską mato, vairuoti moka, tačiau ant pareigūnų sudarytos schemos pasirašyti atsisakė.

Kai senukui buvo parodyta, kad netgi gatvėje, prie išvažiavimo iš kiemo, stovinčios mašinos, kurios, neva, turėjo užstoti matomumą, pastatytos nepažeidžiant kelių eismo taisyklių, jis dar labiau užsispyrė, teigdamas, kad ant jokių dokumentų jis nepasirašys, kol policija neištirs taksi automobilio greičio.

Taksi vairuotojas tik truktelėjo pečiais. Jis nematė prasmės važiuoti dideliu greičiu prieš pėsčiųjų perėją ir greičio slopinimo kalnelius.

Įvykį tiria Klaipėdos kelių policijos biuras.