Anot policijos, 2024 m. sausio mėnesio 4 d. buvo gautas paplūdimius prižiūrinčios įstaigos atstovo pareiškimas, kad Klaipėdoje, Ruonių g., Melnaragės paplūdimyje, purškiamais aerozoliniais dažais yra apipiešta 20 persirengimo kabinų bei gelbėtojo posto išorinė siena.

Žala įvertinta daugiau nei 730 eurų.

Tyrimo metu nustatyta, kad tai padaryti galėjo 2007 m. gimęs nepilnametis.

Atlikus kratą jo gyvenamojoje vietoje buvo rastos priemonės, kurios galėjo būti naudotos nusikalstamai veikai įvykdyti: dažai, jų flakonėliai, markeriai, užrašai, piešinių eskizai, kitų tyrimui reikšmės turinčių daiktų.

Vaikinui pareikšti įtarimai pagal LR BK 187 str. 1 d. Tyrimą tęsiantys pareigūnai neatmeta, kad minėtas įtariamasis uostamiestyje grafičiais išpiešti galėjo ir daugiau objektų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)