Tuo, kad 28 metų gargždiškis Vytautas Albokas iš tiesų nužudė 24 metų kaunietę medikę internę Dainą Juškevičiūtę, atrodo, nėra visiškai įsitikinę ir teisėsaugininkai.

Kaltę neigiantis įtariamasis Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio laukia laisvėje.

Į teisiamųjų suolą pirmadienį sėdęs V. Albokas pareiškė kalbėsiąs tada, kai bus apklausti visi nukentėjusieji ir liudytojai. Jis prašė teismo sušvelninti kardomąją priemonę ir grąžinti vairuotojo pažymėjimą, nes neturėdamas jokių dokumentų negali nei vairuoti, nei dirbti.

Bet teismas šį prašymą atmetė: įvykdytas labai sunkus nusikaltimas, o V. Albokas nuo pat pradžių yra vienintelis įtariamasis šioje byloje.

Medikė internė D. Juškevičiūtė aptikta negyva Klaipėdoje, nuomojamame bute Kauno gatvėje, pernai sausio 22 dieną. Kaltinamojoje išvadoje teigiama, jog V.Albokas kerštaudamas, kad mergina jį paliko, peiliu sužalojo jai kairę ranką, daužė galvą, keletą kartų apsuko šaliku kaklą ir surišęs mazgu pasmaugė. Gargždiškis taip pat kaltinamas dėl neteisėto šaudmenų įgijimo ir laikymo. Dirbdamas Krašto apsaugos tarnyboje savanoriu jis po vienų pratybų poligone parsinešė 20 nepanaudotų šovinių, kurie aptikti po nužudymo atliekant kratą jo namuose.