Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų PKP tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvykstančio autobuso ir jo keleivių dokumentus.

Vienas keleivių, 37-erių Rusijos pilietis, patikrą vykdžiusiems pasieniečiams pateikė leidimą laikinai gyventi Lenkijoje. VSAT pareigūnams jis sukėlė abejonių. Įdėmiau ištyrus dokumentą paaiškėjo, kad jis, įtariama, – padirbtas.

Užsienietis buvo sulaikytas ir išlaipintas iš autobuso, o po apklausos atsidūrė areštinėje.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką užsieniečio laukia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Penktadienį po pietų pasibaigus apklausai, sulaikytas Rusijos pilietis buvo paleistas į laisvę, paskyrus kardomąją priemonę – užstatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją