Apie vidurnaktį iš sekmadienio į pirmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą važiavusio maršrutinio autobuso Minskas-Vilnius keleivių dokumentus.

22-ejų Kongo Demokratinės Respublikos pilietė pasieniečiams pateikė įtartiną dokumentą. Padvarionių užkardos pareigūnai nustatė, kad šis leidimas gyventi Belgijoje, įtariama, yra visiška klastotė.

Kitas šio autobuso keleivis, 33-ejų Egipto pilietis, taip pat pateikė pasieniečiams įtarimų sukėlusį dokumentą. Paaiškėjo, kad užsienietis turėjo, įtariama, suklastotą leidimą gyventi Ispanijoje.

Dažniausiai tokias klastotes naudoti bando tie užsieniečiai, kuriems atvykti į ES reikia vizų. Turint leidimą gyventi vienoje iš ES šalių, vizos nereiktų.

Pasieniečiai abu užsieniečius išlaipino iš autobuso, šis vėliau tęsė kelionę nustatytu maršrutu.

Padvarionių užkardos pareigūnai kongietei ir egiptiečiui surašė atsisakymus leisti atvykti į Lietuvą ir paėmė suklastotus dokumentus. Abu užsieniečiai turėjo grįžti atgal į Baltarusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją