Eismas visiškai atnaujintas

VSAt informavo, jog nuo 13.30 val. Medininkų pasienio kontrolės punkte (PKP) atvykimo kryptimi buvo atnaujintas ir lengvųjų automobilių eismas – jie vėl gali įvažiuoti iš Baltarusijos į Lietuvą.

„Nuo šiol Medininkų PKP visos transporto priemonės ir asmenys yra tikrinami ir į abi puses praleidžiami įprasta tvarka“, – informavo VSAT.

Atnaujintas krovininių transporto priemonių ir autobusų eismas

„Apie 11.30 val. Medininkų pasienio kontrolės punkte atvykimo kryptimi atnaujintas krovininių transporto priemonių ir autobusų eismas - jie vėl gali įvažiuoti iš Baltarusijos į Lietuvą.

Lengvųjų automobilių eismas atvykimo kryptimi teberibojamas tęsiant gaisro muitinės patalpose tyrimo ir padarinių likvidavimo darbus“, – informavo VSAT atstovas G. Mišutis.

Papildyta 9.38 val.: atnaujintas išvykimo kryptimi

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Giedrius Mišutis informavo, kad Medininkų punkte buvo atnaujintas eismas išvykimo kryptimi.

„Ką tik atnaujintas transporto priemonių ir asmenų praleidimas per Medininkų kontrolės punktą išvykimo iš Lietuvos į Baltarusiją kryptimi.

Dėl naktį degusio muitinės pastato atvykimo į Lietuvą kryptimi eismas kol kas tebėra sustabdytas, t. y. iš Baltarusijos į Lietuvą transporto priemonės ir asmenys šiuo metu nevyksta“, – informavo G. Mišutis.

Nukentėjo muitininkas

Muitinės departamento atstovė Irmina Frolova-Milašienė Delfi informavo, kad gaisro židinys buvo tikrinamas automobilis, jame pareigūnai rado slėptuvių su kontrabandinėmis cigaretėmis.

Kilus gaisrui, pareigūnai atsitraukė nuo automobilio ir iškvietė ugniagesius. Jų belaukiant, gaisras išplito.

Pasirodo, kad nelaimės metu nukentėjo vienas muitininkas. Jis, įtariama, galėjo apsinuodyti dūmais.

Dėl gaisro kol kas sustabdytas eismas šiame punkte abiem kryptimis – tiek iš Lietuvos, tiek iš Baltarusijos pusės, Eltai pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

„Dėl kilusio gaisro nuostoliai tikrai nemaži“, – sakė jis.

Anot Muitinės departamento atstovės, į įvykio vietą vyksta sustiprintos muitininkų pajėgos, ketinama eismą per punktą atnaujinti per dvi valandas. Uždarius kitus punktus, Medininkuose ir įprastomis dienomis driekiasi didelės vilkikų eilės.

Ryte gaisras likviduotas

„Apie 2.40 val. kilęs gaisras buvo likviduotas“, – 6.49 val. Eltą informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

„Gaisras likviduotas, tačiau ugniagesiai dar dirba įvykio vietoje, vyksta baigiamieji darbai: ugniagesiai ardo konstrukcijas, perlieja jas vandeniu, pajėgos nėra atšauktos“, – Eltai sakė ji.

Gaisras kilo atliekant automobilio patikrą

Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 buvo gautas pranešimas apie tai, kad Vilniaus rajone, Medininkų seniūnijoje, Medininkų kaime, Pasieniečių gatvėje 26, VSAT Medininkų pasienio kontrolės poste, atvira liepsna dega mūrinis pastatas.

„Vilniaus teritorinės muitinės angare, atliekant automobilio patikrą, kilo gaisras, sudegė automobilis ir patikrinimo angaras bei dalis administracinio pastato“, – Eltai sakė V. Ražanskas.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Vilniaus valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Anot Policijos departamento, gaisras kilo atliekant automobilio „Porsche Cayenne“ patikrinimą.

Teigiama, jog įvykio metu žmonės nenukentėjo. Nuostolis nustatomas.

Surinkta medžiaga pagal LR BK 188 str. 1 d. (turto sunaikinimas ar sugadinimas dėl neatsargumo).

Tapote įvykio liudininkais ir norite pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt.