Muitinės pareigūnai informuoja, patikrinus šio užsieniečio automobilį, paaiškėjo, kad šis buvo paverstas važinėjančiu kontrabandinių cigarečių sandėliu: jo kėbule įrengtose slėptuvėse rasta 2590 pakelių baltarusiškų cigarečių.

Naktį iš antradienio į trečiadienį, apie 4 val., į Medininkų kelio postą automobiliu „Opel Meriva“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis S. M. pareigūnams sakėsi vykstąs į Lietuvą tiesiog apsipirkti.

Tačiau sustiprintą kontrolę vykdantys muitinės pareigūnai atkreipė dėmesį į kai kuriuos užsieniečio automobilio konstrukcinius ypatumus.
Patikrinus detaliau paaiškėjo, kad „Opel Meriva“ kėbulo dugne, plastikinėje prietaisų panelėje, posparniuose, bagažinėje – buvo įrengtos slėptuvės, prikimštos nelegalių rūkalų.

Pareigūnams teko gerokai pasidarbuoti, kol buvo kruopščiai apžiūrėtos visos galimos vietos cigarečių slėpimui mašinoje – automobilį teko beveik išardyti.

Iš viso muitininkai „Opel Merivoje“ surado 2590 pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital“ ir „Alliance“.

Panašu, kad baltarusis, mėgindamas įvežti kuo daugiau cigarečių, tačiau siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės, apsiskaičiavo: jo gabentų rūkalų vertė (su privalomais sumokėti mokesčiais) – 32 560 Lt (ikiteisminis tyrimas pradedamas, kai kontrabandos vertė viršija 32 500 Lt).

S. M. buvo sulaikytas dviem paroms, Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl cigarečių kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: 199 str. 1 dalį (Kontrabanda), 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis), 22 str. 1 dalį (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką). Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Trečiojo Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.