Anot Šiaulių apskrities policijos, po vidurnakčio pabudęs Plinkšių kaimo gyventojas nutarė mobiliuoju telefonu peržiūrėti išnuomoto sandėlio K. Pliaterio gatvėje vaizdo kameros įrašus. Ten jis laiko žemės ūkio techniką.

Vyras išvydo aplink sandėlį vaikščiojantį žmogų. Šis, pasišviesdamas žibintuvėliu, apžiūrinėjo traktorių. Vyras šoko iš lovos ir nuskubėjo į sandėlį, bet nieko įtartina pastebėjo.

Ryte vyras sužinojo, kad pavogtas tėvų automobilis „Opel Vectra“. Be to įsibrauta į toje pačioje gatvėje esančią kitos kaimo gyventojos fermą, iš sodybos kiemo pavogtas sūnaus automobilis „Opel Zafira“.

Pradėję tyrimą, pareigūnai atskleidė netikėtas aplinkybes. Paaiškėjo, kad „Opel Vectra“ buvo palikta atrakinta. Salone, prie bėgių svirties esančioje daiktadėžėje, buvo palikti automobilio užvedimo raktelis bei registracijos liudijimas. Vienas automobilio galinis ratas dėl kiauros padangos buvo subliuškęs, bet vagių tai nesustabdė.

Tos pačios dienos vakare pavogtoji transporto priemonė buvo rasta Mažeikių r., Pievėnų k.

Automobilis „Opel Zafira“ irgi buvo paliktas neužrakintas su užvedimo rakteliais salone. Jį savininkas rado už kelių dešimčių metrų nuo namų, paliktą ant keliuko, nors vakare buvo pastatęs kieme, prie ūkinio pastato.

Vagišiai toli nenuvažiavo, nes buvo trūkęs automobilio generatoriaus diržas. Transporto priemonėje buvo sukrauti darbo įrankiai iš ūkinio pastato, prie kurio stovėjo pavogtasis automobilis. Pastato pakeliamos durys irgi buvo neužrakintos.

Dar vieną vagystę pasikėsinta įvykdyti įsibrovus per neužrakintas, tik skląsčiu uždarytas fermos garažo duris. Kažkas įsibrovėlius išgąsdino, nes du televizoriai, dulkių siurblys, perforatorius, kampinis šlifuoklis, suvirinimo aparatas ir suvirinimo apsauginis skydelis rasti garažo viduje, sudėti į krūvą prie durų.

Policija ragina gyventojus gyventojus saugoti savo turtą ir nepalikti atrakintų spynų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją