Balandžio 8 d. 10 val. 20 min. Šiaulių apskrities policijai medikai pranešė, kad balandžio 6 d. apie 17 val. į Šiaulių ligoninę iš namų Mažeikiuose atvežtas berniukas (gim. 2023 m.).

Vėliau kūdikis pervežtas į Kauną ir ten paguldytas į ligoninę. Pirminiais duomenimis, kūdikis susižalojo nukritęs nuo lovos.

Pareigūnai surinko medžiagą tyrimui dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui.

Įvykį komentavo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Telšių apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Rita Latakienė:

„Vaiko teisių gynėjų turimomis žiniomis, šiuo metu vaikas yra saugus, medikų ir abiejų tėvų priežiūroje bei gauna visą reikalingą pagalbą.“

Apie šį jautrų įvykį vaiko teisių gynėjai sužinojo iš viešojoje erdvėje paskelbtos informacijos, tad dėl tikslesnių įvykio aplinkybių nedelsiant kreipėsi į policiją.

Šiuo metu vaiko teisių gynėjai vertina šeimos situaciją – susisiekė su vaiko tėvais, išklausė jų nuomones ir aiškinasi, kokia pagalba šeimai būtų reikalingiausia.

Anksčiau šiai šeimai, kurioje auga vienas vaikas, vaiko teisių gynėjų pagalbos nebuvo prireikę.

Vaiko teisių gynėjai primena, kad siekiant pasirūpinti kasdieniu vaikų saugumu, tėvams ir kitiems suaugusiesiems svarbu nuolat išlikti budriems ir dėmesingiems. Ypatingo dėmesio ir greitos reakcijos reikalauja situacijos, kai šalia yra mažametis vaikas.

Svarbu prisiminti, kad net ir trumpam nukreiptas dėmesys ar saugių aplinkos sąlygų vaikui trūkumas, bet kada gali virsti nelaimingu atsitikimu.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, jog tėvai, auginantys kūdikius arba mažamečius vaikus, dažnai jaučia miego stygių, ilgalaikį nuovargį ir turi ribotas galimybes tinkamai pasirūpinti savo pačių fizine, emocine bei psichologine sveikata. Tad jaunoms šeimos neretai būna reikalinga geranoriška pagalba iš giminaičių, draugų, kaimynų ar kitų artimų žmonių.

Kartais aplinkinių pasisiūlymas padėti vaikų priežiūroje ar buityje, gali suteikti mamoms ir tėčiams daugiau galimybių pailsėti, susigrąžinti energiją ir išlaikyti nuolatinį atidumą bei rūpestį auginant vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją