Rugpjūčio 4 d. į Mažeikių ligoninę buvo pristatyta per balkono langą iš dešimto aukšto iškritusi 2004 m. gimusi moteris.

Ji dėl patirtų sunkių sužalojimų ligoninėje mirė. Tą pačią dieną pradėtas tyrimas jos mirties priežasčiai nustatyti. Vėliau tyrimas buvo perkvalifikuotas į artimo šeimos nario nužudymą.

Įtarimai dėl nusikaltimo padarymo pateikti 2002 m. gimusiam sutuoktiniui.

Tyrimui vadovaujantis Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras sekmadienį kreipėsi į Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmus dėl kardomosios priemonės įtariamajam skyrimo.

Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas informavo Delfi, kad vienas iš pagrindinių prokuroro motyvų – įtariamasis, būdamas laisvėje, gali daryti naujus nusikaltimus, slėptis, nes už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Teismo posėdyje įtariamasis kaltę neigė. Jis tikino, kad „nieko blogo nepadarė“.

„Jis teigė nesuprantąs, kaip tai atsitiko. Teigia, kad buvo išėjęs su vaikais iš namų“, – informavo V. Jončas.

Gynėja įtariamajam prašė skirti švelnesnę kardomąją priemonę: intensyvią priežiūrą ir įpareigojimą registruotis policijos įstaigoje. Esą įtariamasis davė parodymus ir turi du mažamečius vaikus. Vienas jų – dar kūdikis, kitam vos metai ir keli mėnesiai.

Teismas tenkino prokuroro prašymą ir skyrė vyrui griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėn. Teisėjas atkreipė dėmesį į tai, kad įtariamasis jau teistas dėl savavaldžiavimo. Be to jis yra pažeidęs probacijos sąlygas. Liepos 11 d. pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – tas pats vyras įtariamas fizinio skausmo sukėlimu ar nežymiu sveikatos sutrikdymu kitam žmogui.

Anot teismo, šiuo metu dar nustatinėjami liudytojai, vyksta apklausos, todėl siekiant užtikrinti sklandų ikiteisminį tyrimą, prasminga taikyti griežčiausią kardomąją priemonę.

Vaikai perduoti artimiesiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)