Pranešimų, kad Mažeikiuose į degalines BMW markės automobiliu atvažiavę asmenys įsipila degalų ir nesumokėję išvažiuoja, buvo gauta vasario 22-osios vakare.

Prieš 19 val. dyzelino beveik už 100 eurų buvo pagrobta Žemaitijos g. esančioje degalinėje. Netrukus Skuodo gatvėje esančioje degalinėje iš BMW išlipęs vyras į atsivežtus indus įpylė dyzelino už 160 eurų ir išvažiavo nesumokėjęs.

Peržiūrėję vaizdo kamerų įrašus ir pamatę valstybinius numerius, pareigūnai tikėjosi greitai nustatyti automobilio savininką. Deja, patikrinus duomenų bazėje, paaiškėjo, kad ant BMW buvo uždėti svetimo automobilio numeriai. Jie išvakarėse buvo pavogti, todėl yra išregistruoti.

Tada pareigūnai ėmė ieškoti BMW su požymiais, kuriuos užfiksavo degalinių vaizdo kameros. Vidurnaktį policijos ekipažas, važiuodamas Mažeikiuose esančia Draugystės gatve, pastebėjo prie vieno namo stovintį BMW markės automobilį, jis atitiko ieškomo automobilio požymius.

Valstybiniai numeriai ant jo jau buvo kiti. Šįkart duomenų bazė nurodė, kad automobilis priklauso toje pačioje gatvėje gyvenančiam dvidešimtmečiui. Tyrėjų akiratyje atsidūrė ne tik automobilio savininkas, bet ir jo tėvas bei pusbrolis. Jiems dėl vagysčių iš degalinių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Paaiškėjo, kad ruošiantis degalų vagystėms, buvo įvykdyta dar viena vagystė - prie vieno Mažeikių prekybos centro pavogti ten sustojusio Viekšnių gyventojos automobilio numeriai. Jie ir buvo uždėti ant BMW, važiuojant vogti degalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją