Praėjusių metų vasarą N. B. susirašinėjo su mažamete ir siekė ją sujaudinti. Nuteistasis siuntė seksualinio pobūdžio trumpąsias žinutes bei siūlė už paskolintus pinigus tenkinti jo lytinę aistrą. Tais pačiais metais jis automobilyje lytiškai santykiavo su dviem nepilnametėmis, praneša Klaipėdos apylinkės teismas.

Apklaustos merginos teigė, kad su nuteistuoju mylėjosi abipusiu sutarimu. N. B., tiek susirašinėdamas, tiek lytiškai santykiaudamas su jaunesnėmis nei 16 metų mergaitėmis, žinojo jų amžių. Teismas nustatė, kad tokiais savo poelgiais vyriškis tvirkino mažametę bei pažeidė nepilnamečių seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą. N. B. savo kaltę pripažino ir gailėjosi.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į padarytų nusikaltimų pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, motyvus bei nuteistojo asmenybę. Anksčiau vyrui jau buvo skirta bausmė už neteisėtą archeologinių radinių pasisavinimą, prekybą bei sprogstamosios medžiagos laikymą, tačiau šiam nuosprendžiui dar neįsiteisėjus, jis nebuvo laikomas nuteistu. Dėl to vyriškiui, kaip pirmą kartą teisiamam asmeniui, dvejų metų laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas. Tuo metu jis įpareigotas dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui, per Klaipėdos miesto apylinkės teismą.